Solaris7813 Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Górę z dołem sklejasz po malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Przed nałożeniem białej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Nie będzie trzeba szpachlować łączeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Ładnie jest już wszystko przygotowane ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Pierwsza warstwa russian green na pojeździe... I chyba nie ma co kłaść drugiej... Teraz dwie warstwy specyfiku o nazwie Worn Effects od AK-Interactive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 W niektórych miejscach ten preshading jakby za mocno wyłazi, ale nie wiem jak to będzie po białej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Heh Już jest położona kolejna warstwa farby. Mi także się wydawało że miejscami jest zbyt duży kontrast. Góra i dół już zostały połączone. Teraz walczę ze znienawidzonymi peryskopami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Października 2015 Autor Share Napisano 10 Października 2015 Żeby nie było że się nic nie dzieje... Brzydal ma już na sobie pierwsza warstwę specyfiku. W nocy pewnie położę kolejną. Jutro zabawa z białym kolorem i gąskami. I tu pytanie. Jak Wy "wykańczacie" Friule? Zalewacie otwory klejem? Ja chyba jutro spróbuję z lutownica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Z lutownicą z daleka - to jest miekki metal i lutownica ci rozpuści ogniwka. Ja kiedyś kleiłem CA. Teraz robię inaczej. Wiercę otwór wiertłem 0.5mm i wtykam tam przewód z kabla sieciowego bądź telefonicznego. Ma on dość podobną średnicę i trzyma się to bez kleju. Czasem delikatnie się wysuwa, ale to rzadkość. Metoda "sprzedana" przez Przemka (Tremac). Jednak trzeba zaznaczyć iż gąsienice maluję a nie wkładam do magicznych specyfików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Października 2015 Autor Share Napisano 10 Października 2015 No właśnie to wysuwanie lekko mnie denerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Jednak lutownica nie taka straszna. Trzeba to tylko robić szybko. Czeka mnie tylko później mała zabawa z pilnikiem i gąski do myjki trafią... Gąski wyjęte z myjki i oczyszcozne Dla porównania pojedyncze ogniwa które w żaden sposób nie były czyszczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Ja bym się nie odważył lutować Friuli... Jesteś Hardkorem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 E tam. Lutownica 15W i można się bawić Biały już prawie wysechł. Wieczorem może zacznę ścierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Czym będziesz zdzierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Raz tylko podeszłem z lutownica do Friuli i była tragedia. Ale jak ci się udało to gratki. Tylko nie zrób z niego obitego kaloryfera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Solaris7813 pędzel maczany w wodzie. Tylko trzeba uważać na ilość wody bo farba potrafi schodzić całymi płatami. No ale człowiek uczy się na błędach, więc się nie zniechęcam. bazylms właśnie na tym modelu chciałem pokazać "ząb czasu" i "trudy walki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Na lakier do włosow robiles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Na Worn Effects od AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Jedno mnie razi. Biała farba jest położona aerografem a z tego co wiem to pojazdy były malowane przez załogę w warunkach polowych, malowano czym się da zaczynając od pędzli a na miotłach i gałęziach kończąc więc ten rodzaj kamo był raczej mało "gładki". Nie lepiej byłoby pociągnąć model białą farbą używając większego i najlepiej sztywnego pędzla? Taka moja sugestia, obserwacja choć mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Zapewne nie zawsze na polu walki, ale to nie problem. Cała farba i tak będzie lekko naruszona. Co do samego specyfiku... Jeżeli ktoś będzie go stosował to niech spróbuje na jakimś złomie jak się na nim zachowuje farba. Nie może być za bardzo rozcieńczona, bo potrafi spłynąć. Rozcieńczona 1/2 jakoś się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Jak ja używałem Worn Effect to go nie rozcieńczałem,widziałem na YT jak się go używa i lali do aero prosto z butelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Sam specyfik tak, ale pisze o farbach na nim później kładzionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Model do skrobanki i nowego malowania. Wydaje mi się że poodchodziły za duże płaty farby. No nic na błędach się człowiek uczy. Góra chyba wyszła najfajniej. Widać też jak farba z gładkiej zamieniła się w chropowatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Według mnie wszystko fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Jeśli będziesz zmywa, to spróbuj teraz na lakier do włosów Całkiem fajnie to wychodzi Na YouTube jest filmik instruktażowy, jak to robić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi