jonathan Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Tu pod białą farbą jest już specyfik który daje taki sam efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Mam teraz zagwozdkę. Czy czyścić cały model do zielonego, czy może wziąć się za brudzenie tej bieli. Wszędzie to co widziałem to albo zimowe pojazdy wprost spod pędzla, albo już praktycznie z powycieraną bielą. Ja chciałem uzyskać efekt pojazdu który już wziął udział w boju, ale jest w miarę "nowy" Lekko próbowałem tą biel ściemnić co widać na ostatniej fotce. Pytanie pozostaje czy pojazd wygląda chociaż trochę realistycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Ja bym mu kilka razy filtr z olejnej białej zrobił, albo nawet dał białą bezpośrednio na tę zieleń i roztarł. To powinno trochę kontrast zmniejszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Właśnie się zastanawiałem czy tej zieleni nie "przykurzyć" bielą z aerografu z dużej odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Też chyba by wyszedł dobry efekt. Tylko farbę mocno rozciencz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 Wyszło takie coś... Troszkę mocno rozcieńczonej czarnej... i lekko można było tą biel przyciemnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Zdecydowanie lepiej po psiknięciu. Tak myślę że przy włazach mogłeś mocniej go poobdzierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 To już nie problem ;] Myślę przy okazji nad jakąś podstawką (z resztą też moją pierwszą). Trzeba zacząć się rozwijać zwłaszcza że dwa kolejne projekty w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Trochę ostatnio brak czasu, ale czasem coś tam przy modelu zrobię. Ponieważ wciąż było za biało... troszkę trzeba było go bardziej przybrudzić... Będę musiał troszkę przybrudzić te czerwone gwiazdki... Jeszcze trochę dojdzie śladów eksploatacji, pewnie trochę rdzy, błota i śniegu... Później pomęczę się z podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Tak troszkę te odchodzące płaty białej są zbyt ostre. Wiesz, obrzeża. Troszkę, jakby model dostał łuszczycy. Spróbuj pościągać z kantów, górnych powierzchni, wentylatorów itp itd. Koła mogły zostać zielone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Października 2015 Autor Share Napisano 26 Października 2015 Teraz to już chyba ciut za późno. Będzie to dopiero mocno kontrastowało. w Dodatku zmyje się część brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Mnie się podoba jak jest. Będzie jakieś błoto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Października 2015 Autor Share Napisano 26 Października 2015 Troszkę błota i śniegu... Dojdzie jeszcze troszkę rdzy i oleju... Ale nie zamierzam przesadzać. Przy okazji coś tam próbuję z narzędziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Teraz to już chyba ciut za późno.Będzie to dopiero mocno kontrastowało. w Dodatku zmyje się część brudzenia. No ciut za późno ;) A może zróżnicuj ten biały, by nie był taki jednolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Jednolity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Zimowy kamuflaż to najczęściej albo zmywalna biała farba, albo wapno. Jeżeli odchodziła, to bardziej się zmywała, przecierała a nie odpadała płatami jak gruba warstwa olejnej (a tak to wyszło u Ciebie). A co do jednolitości, to w niektórych miejscach mogłeś dać cieńszą warstwę farby, albo biały złamać jakiś kremowym odcieniem. Zimowy kamuflaż był nakładany w warunkach polowych a nie fabrycznie, nie był nigdy idealny tak jak dunkelgelb pojazdów opuszczających linie produkcyjne. Nie wiem jakiego płynu używałeś (obstawiam heavy chipping), ale trochę zbyt agresywnie zdarł farbę. Następnym razem spróbuj scratches effect, jest łagodniejszy i masz dzięki temu większą kontrolę nad zrywaniem farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 A mi się wydaję że to jakiego specyfiku użyjesz to sprawa drugoplanową,ważniejsza jest grubość powłoki białej farby.Jak za grubo to zawsze będzie odchodzić płatami i w mało kontrolowany sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 No to czeka pojazd kąpiel w ciepłej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Ewentualnie potem spróbuj Washable White. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi