Trojan Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Witam w nowym temacie. Tym razem wnuczek mojego 300 SL czyli SLS AMG Strasznie nie lubię Revella ale cóż począć. Już na pierwszy rzut oka części są fatalnie spasowane, masę niedoróbek itp. Auto będzie identycznie wykończone jak 300 SL - czarny (tyle, że metalic), z czerwoną tapicerką To lecimy z koksem Niestety jest spora szpara na połączeniu progu i wnętrza. Odciąłem wewnętrzną część i przykleiłem do progu i gotowe plecy foteli w carbonie po prawej poprawione mocowania pasów pierwsze zabawy z drzwiami Postanowiłem wykonać osłony głośników na tylnej półce. Niestety nie mam tak drobniutkiej siatki i o odpowiednim wzorze więc posiłkowałem się tym co mam. Dramatu nie ma. A na koniec wtopa roku. Drzwi pasażera były mocno niedopasowane. Wyczytałem gdzieś o możliwości dogięcia drzwi pod gorącą parą. Niestety przesadziłem z temperaturą i drzwi kompletnie się odkształciły. Są nie do uratowania. Napisałem już do Revella w sprawie zakupu tej części. Mają się odezwać. Jeśli się nie uda to nie wiem. Przeraża mnie myśl kupienia nowego modelu by wziąć tylko drzwi. Zobaczymy. Dopóki sprawa się nie wyjaśni będę pracował nad resztą. No ale za błędy się płaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Swego czasu osłonki głośników robiłem z czarnych rajstop. Wychodziło w mojej ocenie całkiem całkiem. W wolnej chwili postaram się zrobić foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 P.S. Przed przesiadką z Tamki na Revella trzeba się było napić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 W ostateczności możesz spróbować zostawić drzwi otwarte, może ta wada wtedy nie będzie tak widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 W ostateczności możesz spróbować zostawić drzwi otwarte, może ta wada wtedy nie będzie tak widoczna Raczej nie wchodzi w grę. Chciałbym mieć zamykane poza tym wewnętrzne boczki drzwi już nie pasują P.S. Przed przesiadką z Tamki na Revella trzeba się było napić! Oj tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Nie raz czytałem, że Revell potrafi przysłać nawet bezpłatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Nie raz czytałem, że Revell potrafi przysłać nawet bezpłatnie... Miło by mnie zaskoczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 (edytowane) kolega napisał ostatnio do Revella to skierowali go do oddziału w Niemczech. A z Niemiec wysłali mu części na swój koszt. Więc potrafią człowieka zaskoczyć. Edytowane 10 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Może mają świadomość, co sprzedają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Akash - to było bezbłędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Taka jest prawda, bo jeszcze stare wypusty rozumiem, ale te stosunkowo nowe? Aoshima z Tamiyą prześcigają się w tym co wkładać do pudełek i jakiej jakości robić modele, pełne szczegółów. Obejrzałem ostatnio inbox BMW i8 i widzę tam dalej zabawkowy chrom, plastikowe opony, kilka beznadziejnych rozwiązań (oddzielne nadkola, szyby każda oddzielnie) i mocno irytującą mnie instrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Kolejny ładny model się szykuje, na razie według mnie trochę za dużo washu i uszkodzeń na podwoziu co jak co ale większość właścicieli takich aut dba o każdy detal. Co do Revella, to co jak co ale nie rozumiem co złego jest w revellowskiej instrukcji, dla mnie lepszej niema, nieraz instrukcja z tamki czy fujimi była mniej czytelna niz ta z revella. Wszystkie szyby oddzielne to tez plus, bo jakby nie patrzeć w autach 1:1 też tak jest no i można zrobić normalna podsufitkę w modelu dzięki temu czy otwarte szyby, nie wiem co masz na myśli pisząc oddzielne nadkola. Nie rozumiem tej ciągłej nagonki i krytyki do modeli revella, są jakie są raz lepsze raz gorsze jak w każdej firmie, ale przynajmniej prawie zawsze mają bardzo dobre detale i sporo elementów np silnik itp co w tamce czy aoshimie nie jest standardem a jak takowy jest to model od razu kosztuje prawie pół ceny modelu więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Kolejny ładny model się szykuje, na razie według mnie trochę za dużo washu i uszkodzeń na podwoziu co jak co ale większość właścicieli takich aut dba o każdy detal. Co do Revella, to co jak co ale nie rozumiem co złego jest w revellowskiej instrukcji, dla mnie lepszej niema, nieraz instrukcja z tamki czy fujimi była mniej czytelna niz ta z revella. Wszystkie szyby oddzielne to tez plus, bo jakby nie patrzeć w autach 1:1 też tak jest no i można zrobić normalna podsufitkę w modelu dzięki temu czy otwarte szyby, nie wiem co masz na myśli pisząc oddzielne nadkola. Nie rozumiem tej ciągłej nagonki i krytyki do modeli revella, są jakie są raz lepsze raz gorsze jak w każdej firmie, ale przynajmniej prawie zawsze mają bardzo dobre detale i sporo elementów np silnik itp co w tamce czy aoshimie nie jest standardem a jak takowy jest to model od razu kosztuje prawie pół ceny modelu więcej. Na pewno masz czesciowo racje ale z drugiej strony wole auto bez silnika niz z pokrzywiona i odstajaca maska. Z tymi detalami to tez roznie bywa . Mialem z revella 599gtb i nie dalem rady tego shitu skonczyc . Ciekawe czy caly czas wypraski produkuja w Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Ciekawe czy caly czas wypraski produkuja w Bydgoszczy. Ojciec mi mówił, że widział na terenie Zachemu kontenery z odpadowymi wypraskami, ale wychodziło, że głownie części do Amerykańskich ciężarówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Wciąż robią i zależy co się trafi. Ale nie przesadzajmy i z Revella da się coś sensownego wystrugać, a części zamienne dostarczają bez problemowo. Porównywać do Tamki nie ma sensu..., bo to tak jakby Tamkę porównywać do MFH albo Profil 24. I co? Wtedy Tamka to złom ubogi w detale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Ciekawe czy caly czas wypraski produkuja w Bydgoszczy. Ojciec mi mówił, że widział na terenie Zachemu kontenery z odpadowymi wypraskami, ale wychodziło, że głownie części do Amerykańskich ciężarówek... W Form Plast robili revelle nawet na swojej stronie mieli ich logo ( revell) jako zleceniodawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 z Revella da się coś sensownego wystrugać Oczywiście, przypomniało mi się takie powiedzonko: to co że samochód gwizda, jak kierowca pi**a... Tak samo jest tutaj, ja nie mówię, że się nie da, tylko że widzę rażącą różnicę pomiędzy dwoma jednakowymi modelami różnych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 z Revella da się coś sensownego wystrugać Oczywiście, przypomniało mi się takie powiedzonko: to co że samochód gwizda, jak kierowca pi**a... Tak samo jest tutaj, ja nie mówię, że się nie da, tylko że widzę rażącą różnicę pomiędzy dwoma jednakowymi modelami różnych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Ciekawe czy caly czas wypraski produkuja w Bydgoszczy. Ojciec mi mówił, że widział na terenie Zachemu kontenery z odpadowymi wypraskami, ale wychodziło, że głownie części do Amerykańskich ciężarówek... W Form Plast robili revelle nawet na swojej stronie mieli ich logo ( revell) jako zleceniodawcy. Ja mówiłem o: http://www.kaplast.com.pl/en/our-clients Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 Ja mówiłem o: http://www.kaplast.com.pl/en/our-clients O! Ciekawe. Spróbuję zasięgnąć języka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekx6 Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Płyta podwozia misię podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekx6 Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 a jak na tel tyh firm stoi AOSHIMA jest pośrodku jeżeli chodzi o jakość ? Wciąż robią i zależy co się trafi. Ale nie przesadzajmy i z Revella da się coś sensownego wystrugać, a części zamienne dostarczają bez problemowo. Porównywać do Tamki nie ma sensu..., bo to tak jakby Tamkę porównywać do MFH albo Profil 24. I co? Wtedy Tamka to złom ubogi w detale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 a jak na tel tyh firm stoi AOSHIMA jest pośrodku jeżeli chodzi o jakość ? Zawsze patrzę na konkretny model, a nie na firmę, która go wyprodukowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 Wracamy z tematem Fotele dostały przelotki do pasów Tu psiknięte podstawowo Fotel po prawej po delikatnym washu Plecki foteli w carbonie Doszły pasy i pedały i kompletna deska Słówko wyjaśnienia. Postanowiłem wywalić koncepcję Revella do kosza. W/g instrukcji w życiu nie spasowałbym deski z wnętrzem. Tak więc wylatuje mocowanie deski do kasty. I jeszcze jedna rzecz. Aż wstyd się przyznać bo chyba nad tym modelem ciąży fatum. Kompletnie nie mam pojęcia gdzie są opony. Prawdopodobnie przez przypadek ktoś je wyrzucił, albo ja sam. Albo ich nie było ale się zgubiły. Kurde, sam nie wiem. Jak na razie z Hiroboy jadą 19'tki SSR. A wracając do porządku pracy to koniec relacji dopóki Revell nie przyśle drzwi. Przepraszam za paprochy na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 No i proszę... Jak rączki zmyślne to i z Revella idzie coś wystrugać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi