Czesio Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Witam Przedstawiam mój kolejny model, Boeinga 737-400, polskich linii lotniczych Enter Air, o numerze rejestracyjnym SP-ENB. Jest to pierwszy samolot na którym pracowałem. Miała to być cała diorama z hangaru, ale niestety brakło mi cierpliwości po przygodach z kalkami (rozpadła się na puzzle) i ważącą się farbą. Model uważam za całkiem udany. Jest trochę brudny co może niektórych zaskoczyć bo przecież " pasażerskie się nie brudzą". Bzdura. Brudzą się, i jest na nich pełno syfu. Pamiętam jak wybieraliśmy łopatką żwir zmieszany ze smarem z pod przekładni kadłubowej napędu klap, i inne takie smaczki Co prawda może trochę przesadziłem na ogonie, ale nie mogłem już zmyć. Niestety fotek z hangaru pokazać nie mogę bo firma serwisowa robi potem problemy, ciąga po sądach itd. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Z czego oni robią te samoloty, że widać rdzę koło statecznika pionowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 Z czego oni robią te samoloty, że widać rdzę koło statecznika pionowego? Ogonek jest z duralu, plus trochę tytanu na ścianę ogniową APU. Ale faktem jest że Boeingi lubią rzygać różnymi płynami, szczególnie przy powierzchniach sterowych : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Pomysł dobry, z wykonaniem trochę gorzej. Trochę się z motyką na słońce porwałeś w tej skali, bo odwzorowanie zacieków nie wyszło najlepiej, ale plus za chęci i pomysł. Podstawka za to świetna - oryginalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi