Skocz do zawartości

F-8E Czyli z drugiej strony zimnowojennej kurtyny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Galeria Konkurs Zima 2015

Model zakwalifikowany do:

Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce

Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Warsztat TUTAJ

Drugi konkursowy model wykonany czas na prezentację.

W opis modelu nie będę się wdawał wszystko znajdziecie w stosownym warsztacie.

Mogę natomiast obiecać że nie jest to mój ostatni F-8, mogę też obiecać że kolejny będzie wersją po remoncie lub jak kto woli prosto z fabryki.

Z braku zdecydowania w kwestii położenia osłony kabiny (otwarta, zamknięta) postanowiłem tak wkleić siłownik i fotel by można było w zależności od humoru lub pogody prezentować model w wersji zamknięte lub otwartej.

Zrezygnowałem z podwieszania pylonów i uzbrojenia - po prostu w mojej opinii bardzo psuje to sylwetkę samolotu.

Tyle w kwestii wyjaśnień, czas na prezentację począwszy od protoplasty po remoncie.

xF-8E%20150909%20VF-194%20NM400%20Miramar%20Jul-16-66%20CJansson%20via%20greater%20st%20louis_zpsubyfjpdu.jpg

Wariacja KRL na temat F-8E Crusader.

IMAG4729_zpsldmfccsu.jpgIMAG4687_zps51o6mpgh.jpgIMAG4658_zpsq66o6oyk.jpgIMAG4675_zpsih5ms7ho.jpgIMAG4738_zpsi105lc0t.jpgIMAG4718_zps1taszmnp.jpgIMAG4740_zpspgqcyc1n.jpgIMAG4694_zpsj4rfkxda.jpgIMAG4652_zps7fbrj1v8.jpgIMAG4538_zpsh7sm5lto.jpgIMAG4571_zpsgkyvqoit.jpgIMAG4725_zpsiv1z4zkl.jpg

EWENTUALNE DYSKUSJE I OCENY w warsztacie, zapraszam.

• Super Moderator
Napisano

Głosowanie rozpocznie się od godzin rannych w dniu 21 grudnia 2015 i potrwa do 31 grudnia do godziny 23.59

Galeria będzie zamknięta aż do czasu zakończenia głosowania.

Pozdrawiam

Admin

• 2 months later...
  • Super Moderator
Napisano

Oficjalne wyniki konkursu ZIMA 2015

klasa1%252520-%2525203.jpg

Miejsce: 3

Punkty: 1287

Gratulujemy serdecznie!!!!

Statystyka:

003_F-8E.jpg

Napisano

Piękna maszyna sama w sobie, a model bardzo udany. Szczerze mówiąc to bardziej podoba mi się od Twojego MiGa, i to jemu (znaczy się F-8) dałbym 2 miejsce, a nie 3.

Jeszcze raz moje gratulacje za zajęcie dwóch miejsc medalowych.

• Super Moderator
Napisano

Świetna maszyna! Pięknie wymalowana i zmęczona ze smakiem - doskonały warsztat i świetne 3-cie miejsce!

pozdrawiam

Christian

Napisano

Dziękuję wszystkim serdecznie za oddane głosy na moje modele, jestem naprawdę zaskoczony szczególnie w kwestii F-8.

O ile pamiętam początkowe oceny które pojawiły się w warsztacie nie były optymistyczne a tu trzecie miejsce

Model ten sprawił mi jak dotąd wiele niespodzianek których absolutnie nie oczekiwałem i sporo nagród i wyróżnień bez liku.