tornado Napisano 26 Listopada 2007 Share Napisano 26 Listopada 2007 W końcu skończyłem remont mieszkania przez ten czas byłem tak spragniony sklejania, że dzisiaj postanowiłem zrobić coś na "szybko" -nie mylić z na odpierdziel. Wybór padł na Excalibura w 1:12, in-box znajduje się tu: Link. pudło: oryginał: Model prawdopodobnie będzie bez dachu i w takim malowaniul jak ten Excalibur roadster: Budowę modelu zacząłem od tylnego zwieszenia, resory: Tylny most i przekładnia kierowniccza, sklejone i oszlifowane: Następnie zabrałem się za przednie zawieszenie i wszystko przymocowałem do ramy: Przyszła kolej na silnik, skleiłem i oszlifowałem kadłub. Producent odstawił fuszerkę z kolektorami wydechowymi - nie przewidział w nich dolnych ścianek Poprawiłem to podklejając je płytką polisterynową: Silnik gotowy do malowania później będzie uzbrojony w osprzęt: Zmontowałem do kupy koła i zrobiłem na sucho przymiarkę tego co dziś zdziałałem: Na fajrant w błotnikach zaszpachlowałem miejsca po wypychaczach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 26 Listopada 2007 Share Napisano 26 Listopada 2007 Tempo jak na Tornado przystało Siadam w pierwszym rzędzie i czekam na dalszy ciąg relacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 26 Listopada 2007 Share Napisano 26 Listopada 2007 O Andrzej nareszcie rozpocząłeś jakiegoś Old-Timer'a . Chwalić Cie za to, że poprawiasz producenta by model był jak najwierniejszy oryginałowi . Znalazłem w necie taką stronkę, to chyba nie jest ten sam EX, ale ma fajne malowanko . KLIK , i ten też nie głupi KLIK2 . Siadam obok Paffko i czekamy na dalsze postępy . P.S I tak najbardziej wyczekuje Bugatti . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Listopada 2007 Autor Share Napisano 26 Listopada 2007 Co prawda stronki te już znam ale i tak wielkie dzięki Serek za linki Dość dlugo zastanawiałem się nad śliwkowym kolorem ale doszdłem do wniosku, że jak dla mnie jest ciut za ciemny. Pod uwagę brałem jeszcze jedno malowanie (foto) i kto wie czy ostatecznie nie skuszę sie na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Połączenie brązów z kremami czy beżowymi kolorami zawsze wyglądało, nie dość, że bardzo interesująco, to także niezwykle elegancko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Kolejne cacko w rękach Torniego heh. Co do modelu b.ładny, będę śledził z uwagą tą relacje bo jest co. A co do kolorów na tym zdjęciu co pokazałeś ładnie się prezentują kolory. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej_SCANIA Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Model bardzo ładny. W twoich rękach będzie na pewno ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Wiec tornado cytryną nie pojeździłem ale tym na pewno pojeżdżę?Fajny model.Ciekawe jak go wykonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Ojoj jakoś mi umknął temat Andrzej witamy wśród żywych Czuję, że będzie niezła kolekcja klasyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Listopada 2007 Autor Share Napisano 29 Listopada 2007 Pora na mała aktualizację tematu. Elementy karoserii i podwozie pomalowałem podkładem, jak widać co nie co poszło do poprawy: Rozrusznik i filtr powietrza jest praktycznie gotowy Tarcze hamulcowe i zaciski pomalowane: Obecnie trwają prace przy silniku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Tempo masz zawrotne. Narazie z tego co widzę wszystko ładnie i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Nooo piękny klasyk i będzie zrobiony też pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Jak narazie to wszystko świetnie prezentuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Jak narazie to wszystko świetnie prezentuje się. Z reszta jak zwykle...... Ps Kiedy skonczysz kleic ta swoja Scanie "3"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Listopada 2007 Autor Share Napisano 30 Listopada 2007 Dzięki za komentarze Ps Kiedy skonczysz kleic ta swoja Scanie "3"?? Zabiorę się za nią gdy skombinuję nowe paki i agregaty chłodnicze (szczególnie potrzebuje ten mały nad kabinę). Ps. Jeżeli ma ktoś na zbyciu owe przedmioty to chętnie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 Porobiłem poprawki na ramie i pomalowałem ją bazą (tą samą co Citroena 15 SIX): Chłodnica jest praktycznie gotowa, dalsze prace przy niej będą wykonane gdy ją zamontuję na ramie: Dorobiłem aparat zapłonowy (nie było go w zestawie), podłączyłem prawie cały osprzęt do silnika i trochę go okablowałem: Na koniec mała przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 O kut... ja nic nie pisze bo to widać jaki tu poziom jest Jest super czekam na dalsze postepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Andrzeju model naprawdę robi duże wrażenie, gratulejszyn. Zwłaszcza twoja robota przy tym silniku jest bardzo ładnie i czyściutko wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Podwozie pomalowałem czterema powłokami clearu (oststnia mokra), także elementy karoserii już się suszą: Edytowane 2 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 O kurde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 hmmmmmm bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Ale jazda z tym czerwonym, super to się prezentuję Andrzeju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2007 Pora na małą aktualizację, a więc pomalowałem na tarczach hamulcowych łby śrub i zmontowałem wszystko do kupy. Ggdzie nie gdzie trzeba będzie wykonać poprawki bo lakier skleił ruchome części i teraz to poodrywało się. Pomalowałem deskę (w realu lepiej to wygląda) i zegary, kastę wypolerowałem i wkleiłem tapicerkę: Przymiarka na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 CIAO TUTTI! Bravo, bravisimo! Pięknie po prostu! Nie mogę się napatrzeć na te kolorki i silniczek! Cały nasz Andrzejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Dzięki Przemek miło mi, że podobają Ci się moje wypociny Obecnie trwają prace w komorze silnikowej: W międzyczasie na zewnatrz co nie co przybyło: Edytowane 10 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi