michal0281 Napisano 16 Grudnia 2017 Share Napisano 16 Grudnia 2017 Troche podziwiam za odwage z tym malowaniem za pomoca spraya, chyba latwo pozalewac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 Był taki moment, w którym myślałem, ze zalałem detal, ale ten podkład tamiyowski ma jakaś magiczną właściwość wciągania w siebie naddatku zalewczego tworząc niesamowicie cienka powłokę po wyschnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 Malując mniejsze elementy zrobiłem coś ala preshading podkładem Do malowania warstwy camo użyłem najpierw mocno rozcieńczonej farby Blue Green (A.MIG-069) a następnie dodałem parę rozjaśnień farbką Russian Green Base (A.MIG-932) Następnie farbką Russian Green Base (A.MIG-932) pędzlem namalowałem rozjaśnienia detali i na dziś chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 No to czekamy na dalsze postepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2017 Im dalej w las tym każdy etap pochłania coraz więcej czasu Zanim zacząłem kolejny etap pracy zabezpieczyłem model cieniutką warstwą lakiery błyszczącego w sprayu Vallejo (28.532). Następnie wyciągałem bryły i detale Oilbrusherem Weed Green (A.MIG-3530). Starałem się również przełamać monotonię dwóch kolorów i dodać innego odcienia zieleni, który ożywi nudny jednokolorowy kamuflaż. Nie lubię tych pędzli z oilbrusherów, więc używałem swojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 Kalkomania nałożona No i zacząłem malować odpryski. Standardowo już od jakiegoś czasu zaczynam od jasnych plam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Grudnia 2017 Share Napisano 20 Grudnia 2017 Nie jestem szczerze przekonany do takiej zieleni, powinno tu być coś bardziej po oliwkę podchodzić. Że chyba wzorujesz się na pojeździe pomnikowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 28 Grudnia 2017 Share Napisano 28 Grudnia 2017 Strzel linię podziałową wzdłuż osi i jedną połowę pomaluj, a drugą zostaw tak jak jest. EDIT: nie odświeżyłem strony i nie widziałem aktualizacji wątku. Proszę modów o usunięcie posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi