Jump to content

YAK-3 (JAK-3) 1/48 Eduard

Adamo722
 Share

Recommended Posts

Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce

Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Witam

Przystępuję do konkursu z samolotem Yakovlev Yak-3 (Jakowlew JAK-3), Aspirant Roger Sauvage, GC 3 Normandie-Niemen w malowaniu z przełomu zimy 1944/45

Wg zebranych przeze mnie informacji http://www.cieldegloire.com/004_sauvage.php 14 zwycięstwo uzyskał 15.02.1945r i samolot będzie z tego okresu

oU9U4F.jpg

Obowiązkowy inbox

Sac8CG.jpg

mwK58x.jpg

DqySja.jpg

H1AmBN.jpg

LZM1HT.jpg

Pozdrawiam

Edited by Guest

Zapowiada się fajny Jaczek. Widzę, że ostatnio parę osób przypomniało sobie o tym prostym ale dającym kupę frajdy zestawie

Życzę powodzenia i pozdrawiam!

Kornik

• 1 month later...

a oparcie wg instrukcji nie miało być przypadkiem brązowe? Poza tym ładnie, brakuje trochę suchego pędzla w gdzie niegdzie - z reszta każdy ma swoją metodę jak dla mnie w kabinie jest po prostu za sterylnie

a oparcie wg instrukcji nie miało być przypadkiem brązowe? Poza tym ładnie, brakuje trochę suchego pędzla w gdzie niegdzie - z reszta każdy ma swoją metodę jak dla mnie w kabinie jest po prostu za sterylnie

Jeszcze nie zamknąłem kadłuba chyba dam wash. Dzięki za radę.

Mały postęp prac

Sklejony kadłub, przewiercone wyloty karabinów maszynowych i wklejone igły 0,5mm oraz wklejone we wloty powietrza jakieś prowadnice, które dostrzegłem na zdjęciach.

jJoiLk.jpg

Teraz pozostało oszlifować połączenia.

Fotki wkrótce

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Kalki nałożone i samolot pomalowany lakierem matowym. Kalki porażka, prawie żadnej mi się nie udało przełożyć w całości i niestety pewne straty są szczególnie w ilości zwycięstw.

Jeszcze podoklejać resztę i myślę, że się wyrobię w terminie.

BBrNSY.jpg

i2ngaP.jpg

MefJXX.jpg

u2roUh.jpg