raval74 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Postanowiłem popełnić chyba najładniejszego niszczyciela czołgów A będzie wyglądał tak Odpuściłem relację z budowy od razu wrzucam foty z malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Super zmalowamy. Czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 Modulację robiłeś z maskowaniem czy tylko przyglądając np. kawałek kartki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 Świetnie wygląda po tej modulacji. Ta technika fachowo tak się nazywa? Czego się do niej używa pod malowanie bazowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 Modulację robiłeś z maskowaniem czy tylko przyglądając np. kawałek kartki? Całą modulację walnąłem przy użyciu wizytówki jakiejś firmy co świadczy usługi przewozowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 (edytowane) Tak to modulacja chyba ja lubię troszkę kombinować w trakcie malowania,tutaj zrobiłem preshading z mieszanki black+blue od vallejo,później stonowałem to niebieskim.W następnym etapie zlewelowałałem to wszystko mocno rozcieńczoną zieloną farbą ze stajni Hataka,później tą bazę rozjaśniałem yelow green+white vallejo i to wszystko.Wydaje mi się że efekt wyszedł oki. Edytowane 16 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 Efekt wyszedł oki?! Wyszedł zaje*! Ale to się trochę trzeba pobawić no i mieć doświadczenie + odwagę, której ja jeszcze musiałbym nabrać. Bałbym się spierdzielić a jeszcze bardziej bałbym się mojego zniechęcenia po tym. Mam tylko takie wrażenie, że taka modulacja lepiej wygląda na pojazdach o nowoczesnych bryłach jak ten Centauro. Chyba na takim powiedzmy Shermanie wyglądałaby pokracznie? Albo mi się tylko zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 Modulacja nadaje się na każdą bryłę,nie jest to istotne czy ll WW czy współczesne czasy,chodzi o to żeby otrzymać efekt 3d,model wtedy nie wydaje się płaski,należy też pamiętać że to tylko technika i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 20 Października 2015 Autor Share Napisano 20 Października 2015 Cieniowanie,zacieki itp. wszystko farby olejne rozcierane Eko1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Trochę byś mógł jeszcze te oleje porozmazywacporozmawiać. Teraz jak na mój gust to za wyraźne te kreski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Malowanie ładne, ale niestety odstająca osłona przeciwkurzowa jarzma psuje cały efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Malowanie ładne, ale niestety odstająca osłona przeciwkurzowa jarzma psuje cały efekt... Racja lipnie to wygląda,nawet tragicznie,uwierz mi że trzęsło mną jak miałem ją przykleić, biorąc pod uwagę że ten element będzie zamaskowany siatką tak jak na zdjęciu wyżej to pokpiłem sprawę,no ale w razie w po prostu ją wywalę i wstawię np. odpowiednio uformowany GS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Wiem co czujesz, też miałem z tym nie lada problem gdy kleiłem swojego Centauro. Ja po prostu pocieniłem tą osłonę, i jakoś to wyglądało, ale ile się przy tym namęczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Witajcie,chciałbym Wam przedstawić pomysł mojego autorstwa na zrobienie efektu ugięcia opon pod ciężarem naszych wozów bojowych i nie tylko Materiały i narzędzia,uchwyt do wierteł,wiertło,żyłka np. wędkarska,opona,felga,i oczywiście podstawka pod model Wiercimy otwór w oponce Przewlekamy żyłkę od zewnątrz do środka opony Robimy pętelkę i zaciskamy na feldze Umieszczamy felgę w oponie Następnie przewlekamy żyłkę przez otwór wykonany w podstawce(w moim przypadku na potrzeby sbs-a kawałek plastiku) Naciągamy i mocujemy żyłkę na spodniej części podstawki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Efekt ładny, tylko trochę skomplikowany montaż do podstawki. Ostatnio Grzesiek pokazał inna metodę - wkręcenie śruby do felgi poprzez oponę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Efekt ładny, tylko trochę skomplikowany montaż do podstawki. Ostatnio Grzesiek pokazał inna metodę - wkręcenie śruby do felgi poprzez oponę. Śruba? super,muszę wyszukać ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 A proszę bardzo: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=49815&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Ostatnio Grzesiek pokazał inna metodę - wkręcenie śruby do felgi poprzez oponę. Grzesiek pokazał metodę, ale Marcin M. W wątku o Uralu ją dopracował . Mam pytanko. Czy tą biedronkę robiłeś już na nabłyszczonym modelu? Chcę spróbować tej techniki na Strykerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 26 Października 2015 Autor Share Napisano 26 Października 2015 Ostatnio Grzesiek pokazał inna metodę - wkręcenie śruby do felgi poprzez oponę. Grzesiek pokazał metodę, ale Marcin M. W wątku o Uralu ją dopracował . Mam pytanko. Czy tą biedronkę robiłeś już na nabłyszczonym modelu? Chcę spróbować tej techniki na Strykerze. Dzięki Bazylms za linka na temat opoki Grzegorza Grzegorz biedronkę stosuję na satynę,można również na połysk ale moim zdaniem za szybko kolory się zmywają.Polecam również rozcieńczalnik Eko1 jako alternatywa dla whitespirit,zero agresji na akryl i można nim dłużej pracować,wolniej paruje niż te inne wynalazki no i cena ok. 10zł za 0.5 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 29 Listopada 2015 Autor Share Napisano 29 Listopada 2015 Finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Fajna ta siatka, ten jej uklad to tak sobie czy inspirowany konkretnymi fotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnoxus Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Zobacz na fotkę nr 2 w początku tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi