Adams M1A1 Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 No i super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Share Napisano 8 Listopada 2015 Też mi się wydaje, że jest ok. Mam takie pytanie odnośne karabinu M240. Tamiya słabo to odlała, a gdy go szlifowałem to złamał się. Można gdzieś kupić taki metalowy, lub ew. żywiczny (choć taki pewnie byłby drogi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 M240 nie jest niczym innym jak licencyjną wersją ukm-u FN MAG w Wielkiej Brytanii zwany L7 A2 ,wersja montowana na Abramsach nie ma chwytu ze spustem i kolby , ma za to tylce , kup sobie zestaw "Współczesne Karabiny Maszynowe" z Dragona nr 3806 tam są 2 szt L7A2 wystarczy tylko obciąć kolbę i chwyt ,z Tamki dokleić tylce i po kłopocie (obejrzyj dokładnie zdjęcia realnego M 240), a karabiny na pewno Ci się do czegoś przydadzą.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 12 Listopada 2015 Autor Share Napisano 12 Listopada 2015 Dzięki, zamówiłem sobie to, przy okazji będę mógł wymienić karabin w Leopardzie. Wczoraj było wolne, to podłubałem przy wieży. Oprócz kilku pierdół brakuje tylko jarzma (pracuję nad nim) oraz M240, który już do mnie jedzie. No i mam takie pytanie. Poza tamtym zdjęciem tego pojazdu znalazłem go tu, na 1:26: Nigdzie nie znalazłem jednak ujęcia od tyłu. Więc moje pytanie - co mam przykleić na ten kosz tylny? W instrukcji Eduarda jest takie coś: Mogę to przykleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Masz krzywo wklejoną wyrzutnię granatów dymnych od strony dowódcy (nie zapomnij o kablach zasilających i załadowaniu wyrzutni granatami patrz Sabaton), w instrukcji oznakowania którą Ci wysłałem masz narysowane jak to powinno wyglądać - widok czołgu z tyłu najpierw APU (pomocnicze źródło prądu) potem CIP panel o obok CIP panela z prawej strony panel z numerem batalionowym owe 33>,wymiary panela też tam masz podane 17mm wysokość i 19mm długość, Tamka w blaszkach umieściła ten sześciokątny panel który był krótko stosowany bodajże w 3 Dywizji Pancernej. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 13 Listopada 2015 Autor Share Napisano 13 Listopada 2015 Faktycznie, nie pomyślałem o tej instrukcji. Mam jednak jeszcze trzy pytania: -jakiej grubości powinien być ten panel z oznaczeniem? Polistyren 1 mm będzie odpowiedni? -boczne panele muszę przykleić na środku tych prętów, czy mogę bardziej na lewo (jak na tych schematach)? -o co chodzi z tym APU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 13 Listopada 2015 Będę zaglądał, zwłaszcza że mam takiego na stanie i planuje budowę za jakiś czas. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Skarbnica przydatności. trzeba będzie kupić jakiegoś M1 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Panele z numerami batalionowymi są wykonane z cienkiej blachy, jak zrobisz taki panel z 1 mm polistyrenu w skali 1/35 to w skali 1/1 da Ci 35 mm blachę , dlatego proponuję Ci np. blachę z puszki po napojach . Co do umiejscowienia bocznych CIP- paneli masz zdjęcie konkretnego egzemplarza wzoruj się na nim,rysunek jest tyko schematem. APU a właściwie EAPU External Auxiliary Power Unit -zewnętrzne pomocnicze źródło zasilania, w starszej wersji (ODS) był montowany z tyłu po prawej stronie pojazdu, nowsza wersja (OIF) jest montowana w koszu na wyposażenie (to ta skrzynia wystająca koło CIP-panela w widoku z tyłu na schemacie Echelona). Twój Abrams jest wyposażony w starsze APU (jak potrzebujesz nowsze pisz PW, postaram Ci się pomóc ).Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Fajnie dzialasz. Z czego robiles antyposlizg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Ze szpachlówki Tamiya rozcieńczonej zmywaczem do aerografu (też tamiyi). Taką mieszankę nanosiłem twardym, grubym pędzlem, po wyschnięciu lekko szlifowałem i znowu nanosiłem. Tak do uzyskania dobrego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Ze szpachlówki Tamiya rozcieńczonej zmywaczem do aerografu (też tamiyi). Taką mieszankę nanosiłem twardym, grubym pędzlem, po wyschnięciu lekko szlifowałem i znowu nanosiłem. Tak do uzyskania dobrego efektu. Super robota z tym Abramsem - jedna drobna uwaga odnośnie antypoślizgów, oparta na moim błędzie: Ja robiłem podobnie tylko zamiast zmywacza do aerografu używałem acetonu. Mi tak robione antypoślizgi wyszły odrobinę zbyt subtelne i po pomalowaniu podkładem i kolorem prawie ich nie widać. Twoje też niestety wyglądają na odrobinę zbyt delikatne - wg mnie warto by je odrobinę pogrubić Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi