Radziecki102 Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2015 Trumpka też wezmę pod rozwagę skoro tak zachwalasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2015 Witam Chyba trochę przesadziłem z ''Rudą" ale będę miał nauczke na przyszłość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 Spoko. Lecisz dalej. Czego się nie udało zrobić tak jak chciałeś na pewno wyjdzie przy następnych modelach. Wygląda to całkiem w porządku. Wiadomo, że poprawki czasami są wskazane ale jak się za długo w jednym miejscu zasiedzimy to można złapać "focha na hobby" . Według mnie każdy ukończony model to nasz sukces nawet taki, który nie wyszedł do końca tak jak chcieliśmy. Tą rdzę możesz trochę spróbować zredukować samym rozcieńczalnikiem do emalii i dalej jazda. Do mety do mety do mety i bierz się za kolejny model . Jeszcze taka mała uwaga - od początku jak patrzę na twoje zdjęcia mam wrażenie, że coś jest nie tak z samymi zdjęciami. Chyba nie oddają do końca stanu faktycznego. Poszperaj w ustawieniach aparatu: nasycenia kolorów i ostrość bym poprawił. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 Fotki faktycznie słabe. Ustaw aparat na funkcję "A" i wartość przysłony na maksa. Ja używam automatycznego balansu bieli. I może cyklu fotki z dalszej odległości tak, aby było widać cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 No, troszke taki smutny ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2015 Witam Wpadłem pomęczyć Wasze oczy po świętach Do dodania zostało : - liny holownicze - trochę błota na przednia płytę i koła - pomalowanie wydechów i zapasowych ogniw na błotnikach - jakieś lepsze fotki do galerii ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Zdjęcia o niebo lepsze i przez to model zyskał. Jest dobrze, mi się podoba. Jeszcze przyklej lampę bo smętenie trochę wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Mi też się podoba. Zdjęcia jak najbardziej na plus w porównaniu do poprzednich. Pozdrawiam i obserwuje dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Lepsze, ale ja cię pomęczę z fotkami dalej. Z góry przepraszam za zaśmiecanie ci wątku, ale to w celach edukacyjnych. Jak byłem poczatkującym modelarzem to też robiłem zdjęcia przy świetle dziennym - wychodziły podobne do twoich, nieprawdaż? Jednak z czasem zorganizowałem sobie takie coś: i teraz mogę chłopakom pokazywac takie fotki: Jest róznica- prawda? Masz gotowe rozwiązanie. Żarówki to 5500K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Przepraszam że pytam tutaj ale jakie to są żarówki? Świetlówki? Ja używam świetlówki G23 6500K ale chcę coś jeszcze dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 No lepiej teraz widać Cennej rady Krzysiek udzielił, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2015 Dzięki za kolejne dobra rady Panowie Lepsze, ale ja cię pomęczę z fotkami dalej. Z góry przepraszam za zaśmiecanie ci wątku, ale to w celach edukacyjnych... Nie ma za co przepraszać.Postaram się zorganizować podobne oświetlenie jeszcze zanim zrobię końcowe fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2015 Witam Pytanko: Na miejscu mam dostępne żarówki o barwie 4,2 lub 6,5 K .Nada się któraś do robienia dobrych fotek ?? Życzę Wszystkim użytkownikom Szczęśliwego Nowego Roku i szampańskiej zabawy do białego rana Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Bierz 6500K to światło najbardziej zbliżone do światła dziennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Temperatura barwowa światła dziennego wacha się od 5500K do 6500K, więc brał bym żarówki 6500K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 8 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2016 Zapraszam do galerii końcowej viewtopic.php?f=68&t=52284 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi