jaxiu Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Najgorsze jest to, że zanim się zorientowałem odrobinę o co kaman przykleiłem już wspomniane skrzynie, więc powstanie chyba prawilny stuart M3A1 - wybiorę chyba inne kalki. Z innych ciekawostek własnie odkryłem, że zewnętrzne dodatkowe zbiorniki stuartów były pokrywane od zewnątrz gumą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Nitowanko - jednak będzie "el diablo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Fajnie Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 I fajnie ,że trzymasz się pierwotnego wyboru. Czasem krok wstecz ,a potem inaczej wszystko wygląda. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Też uważam, że decyzja słuszna. Jeszcze trzeba uzupełnić pionowy rządek nitów na boku kadłuba. Działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Prezencik urodzinowy od mojej kochanej żony i zaraz +100 do motywacji przy budowie Żeby sobie uprościć zadanie zrobię go na hybrydę - kadłub wzorowany na m3 (ile się da) i wieża D58101 od M3A1 Nitów muszę jeszcze sporo dorobic. Plastik w tym zestawie na szczęście jest bardzo podatny na obróbkę i wystarcza igla (nie trzeba wiercić wiertlem 0,3 - przy 7TP połamałem 5 albo 6 szt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Lampy - drugi raz w życiu rozwiercilem lampy. Zalane bondiciem i przygotowane do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Ładnie Ja kibicuję dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Malutki postęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Bardzo spoko. Czy mógłbyś wrzucić kilka naście fotek pod rożnymi kątami z lepszym oświetleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Jak zmaluje całe wnętrze, zrobię lepsze zdjęcia. W zasadzie pierwszy raz robię czołg z tak bogatym wnętrzem i sam jestem ciekaw efektów. Przez brak doświadczenia mam kłopoty z rozplanowaniem kolejności prac i decyzją co malować osobno a co przyklejone do modelu. Nic to cocojumbo i do przodu - dobrze, że rosomak ma miesiąc opóźnienia, może do tego czasu wnętrze będę miał gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 24 Maja 2016 Autor Share Napisano 24 Maja 2016 Pierwsze malowanie nową "psikawą" Prezent od żony spisuje się bardzo spoko, kolejny dowód na to, że Niemcy nie mają poczucia humoru - aerograf po prostu działa tak jak powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 24 Maja 2016 Autor Share Napisano 24 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Maja 2016 Autor Share Napisano 27 Maja 2016 Pierwsza warstwa rozjaśnionego Olive Drab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Maja 2016 Autor Share Napisano 27 Maja 2016 Na razie ich jeszcze nie ma - rozjaśniony OD = 70% OD + 30% white. Jutro maluję modulacje. Pewnie użyję odwrotnej proporcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Maja 2016 Autor Share Napisano 28 Maja 2016 Zmalowany z modulacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Maja 2016 Autor Share Napisano 28 Maja 2016 Trzymałem się poradnika, tzn schematu, tego powyżej. Jeszcze jedno zdjęcie z wklejonymi włazami i odmaskowanymi światłami i peryskopami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Maja 2016 Autor Share Napisano 29 Maja 2016 Dodałem jeszcze jedną warstwę dla złagodzenia przejść kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Maja 2016 Autor Share Napisano 29 Maja 2016 Poprawka, bo zrobiło się zbyt blado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Czy nie jest to za bardzo piaskowy kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) Faktycznie jest trochę mocno wyblakły. Myślę, że jak przyjdzie Sidolux i oleje będzie ok. Ostatnio modele wychodziły mi zdecydowanie zbyt ciemne, dlatego zdecydowałem, że zacznę od bardzo mocno rozjaśnionego i stopniowo będę nakładał kolejne techniki, co finalnie go przyciemni i podniesie kontrast. Zdjęcia przy świetle dziennym - z dzisiejszego poranka. Edytowane 30 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Z kolorami niestety tak jest. Co oświetlenie i co aparat to inaczej. Miałem z tym przygody przy M26. Przy M3 myślę, że jak się przyciemni od sidoluxu, washa i olei to będzie dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Po konsultacjach ze szpecem od modulacji Stojkovicem, czeka mnie przemalowanie mojej nieudolnej próby modulacji na mniej więcej taką (sorry za jakość projektu - nie jestem grafikiem): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi