7urgen Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Rozne wersje puszek i odcienie malowania Wyjatki nietypowe: kamo Afrika Korps Uwaga, w przypadku luftwaffe puszki w kolorze takim samym jak helmy czyli feldblau. Przy okazji bakielitowy ochraniacz na lornetke Menazki- z resztakami oryginalnej farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Wspaniałe przykłady Grześku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Staram sie jak moge... Moze choc tyle ze mnie tutaj pozytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2016 Świetnie dziękuje . Swego czasu na allegro trochę sprzedawałem farb do malowania hełmów itd itd 7urgen Twój blog to istna skarbnica wiedzy......powiedz gdzie zaopatrujesz się w takie figurki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Teraz juz tylko kupuje kawalki na ebay i Toy Collectors Fair. Skladam wedlug wiedzy, zdjec archiwalnych i mam gdzies co wyprodukuje fabryka. Po piatej wciagnelo mnie w kitbashing (personalizowanie) i inaczej juz nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Ja może odnośnie samej podstawki. To Twoja pierwsza diorama, dokończ figurki, pomaluj podstawkę (polecam ciemne kolory: czarny, wenge, palisander) i zabieraj się za następną. Tylko wtedy przygotuj pojazd, figurki i co tam sobie jeszcze zamarzysz, na kartce/kartonie poustawiaj tak jak Ci się komponuje scenka i wtedy solidnie przygotuj podstawkę. Na obecnym etapie szkoda czasu na obrabianie boków. Musiałbyś zeszlifować boki, tak żeby balsa przylegała do nich (choć częściowo), a pewnikiem będzie na obecnym etapie trochę wysiłku to kosztowało. Powstałe dziury powypełniać ziemią, przemalować i może coś by wyszło. Moim skromnym zdaniem za dużo czasu i energii. Człowiek cały czas się uczy i lepiej iść dalej, pamiętając co poprawić. Na obecnym etapie boki bym podmalował (kilka różnych odcieni brązu), trochę śniegu, jakieś korzenie i zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2016 Ahhh te nasze hobby ....ja obecnie muszę pielęgnować 3 takie hobby ;p ........a wspominałem że mam bardzo wyrozumiała kobietę Jak dokładnie wpisać by przyjrzeć się tym figurkom które kolekcjonujesz ? Jakaś nazwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Action figures, military action figures, dragon models ltd action figures, dragon in dream action figures. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2016 Świetne rzeczy ale i troszkę drogie Może sobie sprezentuje takie coś;p Dłubałem troszkę jeszcze przy śniegu i coś odkryłem....no chyba że to już jest każdemu znane Mianowicie Jak wykonać na śniegu ślady po butach z przebijającym błotem ,brudny nasiąknięty śnieg , ewentualne plamy z błota na śniegu tak by to wyglądało transparentnie realistycznie. Nakładamy Wikol lub Vallejo Foam and snow , sypiemy sodą lub Snow od Woodland Sceenic , robimy ślady butów lub kuł a następnie bardzo cieniutkim washem- tak by kropla wisiała z pędzelka , mały kontakt z naszym śniegiem i kropla zostaje wessana przez śnieg , co daje nam świetny efekt , możemy także pędzelek psiknąć powietrze z aero , da nam to plamy z błota na śniegu które także wsiąkają :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Mozesz sie wstrzymac do jutra wieczora? Mam ciekawe info na temat udzialu skijagers w walkach co moze niezle pasowac do Twojej dioramy... Z powodow technicznych, problem moge przeanalizowac dopiero jutro wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 A w między czasie nie przedłużam i wstawiam do galerii . Dziękuje za wszelkie porady i odpowiedzi są one bardzo cenne dla mnie i będę je stosował przy kolejnym projekcie. viewtopic.php?f=81&t=52219 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi