misiek75 Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 w swoim Łosiu poświęciłem drugi zestaw, żeby powycinać ruchome części ze skrzydeł, (lotki, sloty, klapy), a w skrzydłach montowanych do modelu powycinałem miejsca na te ruchome części. ta metoda wydała mi się najbardziej efektywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Fajny, A znalazłeś możne bomby do Łosia? Gdzie kupiłeś silniki, potrzebuje jeden do mojego Karasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Witaj Franz75 Pegasusy kupiłem w "Martola", bomby miałem robić z miliputa ale odpuściłem bo nie miałem pomysłu aby wykonać sensowne blache falistą A prace nad Łosiem powoli idą do przodu Wklejony statecznik komory podwozia wykonane (kształt elipsy miał mi pomóc w poprawnym umocowaniu komór na tym zdjęciu próba wykonania blachy falistej uwieczniona, oraz boki skrzynek podwozia poskładane w całość Zdjęcie porównawcze zestawowego i mojej nieudolnej pracy niestety ostrość uciekła Tak wyszło w całości I jeszcze raz porównanie I zamontowane próbnie w gondoli Komplet przed malowaniem, dodałem imitacje blachy falistej oraz ożebrowanie gondoli Psiknięte srebrnym: Potem użyłem czarnej olejnej do uwypuklenia , ale nie mam zdjęć I wczoraj złożyłem wszystko razem Teraz zastanawiam się jak sensownie wykonać sloty (będą w pozycji wysuniętej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 Dzięki za info Lutobor. Ja zacząłem reanimacje Hellerowskiego Karasia, jak widzę co ty tu wyprawiasz to ogarnia mnie blady strach przed tym co mnie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Widziałem Franz75, może też się skuszę na tego Karasia ale jeszcze pełna szafa przedemną. O tego Pegasusa pytaj może w Cmk http://www.cmkkits.com/en/detail-sets-accessories/bristol-pegasus-iiim3-ww-ii-british-aircraft-engine-1-72/ bo wiem że MArtola specjalnie sprowadzała dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 Widzę, że używasz tego samego rodzaju Uniwersalnej Podstawki Montażowej co ja (Lego znaczy się) A wnęka podwozia super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek75 Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 fajnie zrobiona wnęka, chociaż nie mam pewności co do goleni, czy w typie, który wykonujesz, nie było czasem zakryta przestrzeń między poprzeczkami. (strony 25-35 w monografii). co do slotów - chyba ta sama technologia, co klapy. wycinanie, szpachlowanie + dorabianie "żeberek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4slonie Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Cześć, gratuluje pracy nad modelem. Też w najbliższym czasie będe zabierał sie za Łosia, w związku z tym moje pytanie, jakimi kolorami będziesz go malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek75 Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 ...., w związku z tym moje pytanie, jakimi kolorami będziesz go malował? Bez mieszania kolorów najbardziej zbliżone są Vallejo: VAL71008 Pale Blue VAL71024 Khaki Brown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 18 Czerwca 2016 Share Napisano 18 Czerwca 2016 Ja kupiłem na necie taki zestawik dla mojego Karasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 Witam właśnie pracuję nad połączeniami blach i mam pytanie do znawców tematu czy szkice ze stron 70-tych w monografii są jak najbardziej odpowiadające rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi