Bruno26 Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 chyba zwaliłem, da się to przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Zwój sprężynki bardzo ok tylko oczko na końcu ze 2 razy za duże. No chyba, że takie ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 Zwój sprężynki bardzo ok tylko oczko na końcu ze 2 razy za duże.No chyba, że takie ma być. Trudno, musi tak zostać, nie wszystko musi być idealnie - tak mi wyszło tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Odginasz za pomocą np. nożyka jeden zwój i robisz z niego na płasko oczko - nic trudnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Zwój sprężynki bardzo ok tylko oczko na końcu ze 2 razy za duże.No chyba, że takie ma być. Raczej nie. Tutaj fota z Prime portal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 no i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Lecisz z tematem. Trochę szkoda że nie poczekałeś na kilka opinii. Ja tak na szybko mogę Ci powiedzieć że masz szparę na łączeniu osłony transmisji z tą belka gdzie są śruby. To był jeden element a w ten sposób osłona transmisji była montowana do górnej części kadłuba. Tutaj to widać. Zdjęcie z Prime portal. Do tego mogłeś chociaż dać trochę szpachli na łączeniu tych plastikowych osłon lamp z kadłubem, coś w stylu imitacji spawów. Samo malowanie wygląda dość dobrze, choć wypadałoby teraz pomyśleć o lepszym stanowisku do zdjęć. Np. coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Lecisz z tematem. Trochę szkoda że nie poczekałeś na kilka opinii. Ja tak na szybko mogę Ci powiedzieć że masz szparę na łączeniu osłony transmisji z tą belka gdzie są śruby. To był jeden element a w ten sposób osłona transmisji była montowana do górnej części kadłuba. Tutaj to widać. Zdjęcie z Prime portal. Do tego mogłeś chociaż dać trochę szpachli na łączeniu tych plastikowych osłon lamp z kadłubem, coś w stylu imitacji spawów. Samo malowanie wygląda dość dobrze, choć wypadałoby teraz pomyśleć o lepszym stanowisku do zdjęć. Np. coś w tym stylu Szpachle zawsze mogę dołożyć co do stanowiska do zdjeć to w pracy mam pełne studio fotograficzne ale na etapie warsztatu nie będę z niego kozystal lecz dalej z iPhone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 No to chociaż na jednolitym tle fotki rób, bo takie misz-masz strasznie utrudnia oglądanie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Racja Ja też głównie robię iP bo pod ręką ale staram się zawsze podłożyć jako tło kartkę A3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 To jak już będziesz szpachlował to nie zapomnij o śladach po wypychaczach na peryskopie we włazie dowódcy bo trochę rażą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Share Napisano 8 Lutego 2016 a to bedzie następny )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Ale śniegu już nie ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Share Napisano 8 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Całkiem, całkiem. A tempo masz kosmiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 A tempo masz kosmiczne. Niby tak, ale co rusz to nowe babole wychodzą. Np. jest tak (łączenie tyłu wieży) A powinno być tak Fota z Prime portal A przecież dałem Ci link do walkaround na tej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Share Napisano 8 Lutego 2016 No to bede musiał coś zadziałać żeby to poprawić, ale przyznam że jak patrzyłem już na wykonane zdjęcia to mi to przeszkadzało, no cóż człowiek się uczy, zazwyczaj na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 9 Lutego 2016 Autor Share Napisano 9 Lutego 2016 A tempo masz kosmiczne. Niby tak, ale co rusz to nowe babole wychodzą. Np. jest tak (łączenie tyłu wieży) A powinno być tak Fota z Prime portal A przecież dałem Ci link do walkaround na tej stronie. A jak myślicie, mogę zrobić tutaj taki wypukły spaw ?? czy zaszpachlować na równo powinienem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 Ma być tak jak na zdjęciu. Możesz do tego zastosować technikę taką jak ja zastosowałem przy Jagdpanzer IV przy robieniu struktury tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 9 Lutego 2016 Autor Share Napisano 9 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 Generalnie to jest ładnie. Jednak kolejna rzecz to gąsienice. W tej formie jaka jest teraz są nie do przyjęcia. W prawdzie na ostatnich fotach tylko jedna strona, ale zobacz jak od tyłu górny bieg wnosi się a potem opada. Tak to być nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 9 Lutego 2016 Autor Share Napisano 9 Lutego 2016 Generalnie to jest ładnie. Jednak kolejna rzecz to gąsienice. W tej formie jaka jest teraz są nie do przyjęcia. W prawdzie na ostatnich fotach tylko jedna strona, ale zobacz jak od tyłu górny bieg wnosi się a potem opada. Tak to być nie może. Gąsienice jeszcze przede mną , to jeszcze nie jest skończone Jak najbardziej masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tojamoris Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Witam, jaką farbą był malowany, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Witam, jaką farbą był malowany, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi