Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Zwój sprężynki bardzo ok tylko oczko na końcu ze 2 razy za duże.

No chyba, że takie ma być.

Trudno, musi tak zostać, nie wszystko musi być idealnie - tak mi wyszło tak będzie

Napisano
Zwój sprężynki bardzo ok tylko oczko na końcu ze 2 razy za duże.

No chyba, że takie ma być.

Raczej nie. Tutaj fota z Prime portal

m4a3e8_085_of_109.jpg

Napisano

Lecisz z tematem. Trochę szkoda że nie poczekałeś na kilka opinii. Ja tak na szybko mogę Ci powiedzieć że masz szparę na łączeniu osłony transmisji z tą belka gdzie są śruby. To był jeden element a w ten sposób osłona transmisji była montowana do górnej części kadłuba. Tutaj to widać.

m4a3e8_011_of_109.jpg

Zdjęcie z Prime portal.

Do tego mogłeś chociaż dać trochę szpachli na łączeniu tych plastikowych osłon lamp z kadłubem, coś w stylu imitacji spawów.

Samo malowanie wygląda dość dobrze, choć wypadałoby teraz pomyśleć o lepszym stanowisku do zdjęć. Np. coś w tym stylu

DSCF1951.JPG

Napisano
Lecisz z tematem. Trochę szkoda że nie poczekałeś na kilka opinii. Ja tak na szybko mogę Ci powiedzieć że masz szparę na łączeniu osłony transmisji z tą belka gdzie są śruby. To był jeden element a w ten sposób osłona transmisji była montowana do górnej części kadłuba. Tutaj to widać.

m4a3e8_011_of_109.jpg

Zdjęcie z Prime portal.

Do tego mogłeś chociaż dać trochę szpachli na łączeniu tych plastikowych osłon lamp z kadłubem, coś w stylu imitacji spawów.

Samo malowanie wygląda dość dobrze, choć wypadałoby teraz pomyśleć o lepszym stanowisku do zdjęć. Np. coś w tym stylu

DSCF1951.JPG

Szpachle zawsze mogę dołożyć co do stanowiska do zdjeć to w pracy mam pełne studio fotograficzne ale na etapie warsztatu nie będę z niego kozystal lecz dalej z iPhone

Napisano

To jak już będziesz szpachlował to nie zapomnij o śladach po wypychaczach na peryskopie we włazie dowódcy bo trochę rażą.

Napisano
A tempo masz kosmiczne.

Niby tak, ale co rusz to nowe babole wychodzą. Np. jest tak (łączenie tyłu wieży)

0a3296b61ada3c3agen.jpg

A powinno być tak

m4a3e8_020_of_109.jpg

Fota z Prime portal

A przecież dałem Ci link do walkaround na tej stronie.

Napisano

No to bede musiał coś zadziałać żeby to poprawić, ale przyznam że jak patrzyłem już na wykonane zdjęcia to mi to przeszkadzało, no cóż człowiek się uczy, zazwyczaj na błędach

Napisano
A tempo masz kosmiczne.

Niby tak, ale co rusz to nowe babole wychodzą. Np. jest tak (łączenie tyłu wieży)

0a3296b61ada3c3agen.jpg

A powinno być tak

m4a3e8_020_of_109.jpg

Fota z Prime portal

A przecież dałem Ci link do walkaround na tej stronie.

A jak myślicie, mogę zrobić tutaj taki wypukły spaw ?? czy zaszpachlować na równo powinienem???

Napisano

Generalnie to jest ładnie. Jednak kolejna rzecz to gąsienice. W tej formie jaka jest teraz są nie do przyjęcia. W prawdzie na ostatnich fotach tylko jedna strona, ale zobacz jak od tyłu górny bieg wnosi się a potem opada. Tak to być nie może.

Napisano
Generalnie to jest ładnie. Jednak kolejna rzecz to gąsienice. W tej formie jaka jest teraz są nie do przyjęcia. W prawdzie na ostatnich fotach tylko jedna strona, ale zobacz jak od tyłu górny bieg wnosi się a potem opada. Tak to być nie może.

Gąsienice jeszcze przede mną , to jeszcze nie jest skończone Jak najbardziej masz rację