Deco Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 (edited) Zaczynam miły i przyjemny . Pora powrócić do lepienia modeli z II wś i zostawić na razie cywile i pancerkę którymi zajmowałem sie przez ostatni czas. . Do modelu dodaję zoom eduarda dedykowany do tego modelu. Fotkę już pomalowanych i sklejonych elementów zrobię jeszcze raz i wstawię nową bo ta jest nie wyraźna. In box: Edited December 29, 2007 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Witam, swego czasu też robiłem ten model. Jednak skopałem ostatnią warstwę lakieru, więc model od paru lat czeka na mycie. Dobrze, że kupiłeś doń blachy, bo wnętrze jest bardzo uproszczone. Radziłbym uważać przy montażu podwozia, bo też nie grzeszy jakością. No i na koniec kalki... Głowa tygrysa naprawdę fajnie wygląda, ale zważ, że to kalkomanie Academy. Po tym co sam z nimi przeszedłem, radziłbym kupienie innego zestawu oznaczeń. Reszta modelu jest prosta i przyjemna. Siadam i oglądam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted December 9, 2007 Author Share Posted December 9, 2007 (edited) Witam, swego czasu też robiłem ten model. Jednak skopałem ostatnią warstwę lakieru, więc model od paru lat czeka na mycie. Dobrze, że kupiłeś doń blachy, bo wnętrze jest bardzo uproszczone. Radziłbym uważać przy montażu podwozia, bo też nie grzeszy jakością. No i na koniec kalki... Głowa tygrysa naprawdę fajnie wygląda, ale zważ, że to kalkomanie Academy. Po tym co sam z nimi przeszedłem, radziłbym kupienie innego zestawu oznaczeń. Reszta modelu jest prosta i przyjemna. Siadam i oglądam! Cześć. Od jakiegoś czasu do moich "siedem dwójek" kupuje zoomiki przygotowują mnie na większe waloryzacje w innych modelach. Na razie brak funduszy na zakup innych kalek więc pomęczę sie z tymi z zestawu. wiem jakie są bo miałem z nimi już do czynienia w różnych modelach. Następne fotki z budowy dopiero w czasie świątecznego tygodnia wtedy będę miał więcej czasu na modelowanie. Na razie muszę dokończyć Chevroleta Malibu. Edited December 9, 2007 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Na razie muszę dokończyć malibu. Do od tego Malibu takie fotki poruszone? Też sobie butelkę na sylwestra kupię - najulubieńszy mój i dziewczyny. Nie no żartuję:P Oczywiście życzę powodzenia w konkursie! P-40 to wdzięczne maszyny i liczę na ładny modelik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted December 9, 2007 Author Share Posted December 9, 2007 Na razie muszę dokończyć malibu. Do od tego Malibu takie fotki poruszone? Też sobie butelkę na sylwestra kupię - najulubieńszy mój i dziewczyny. Nie no żartuję:P Oczywiście życzę powodzenia w konkursie! P-40 to wdzięczne maszyny i liczę na ładny modelik Dziękuję . Dokumentacji mam sporo ( dzięki koledze Kornikowi) przeglądnąłem mam dobre fotki kokpitu itp więc mam się na co powoływać. Ale Malibu muszę skończyć ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Dokumentacji mam sporo ( dzięki koledze Kornikowi) przeglądnąłem mam dobre fotki kokpitu itp więc mam się na co powoływać. Czyżbyś planował może jakieś własnoręczne przeróbki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted December 9, 2007 Author Share Posted December 9, 2007 Dokumentacji mam sporo ( dzięki koledze Kornikowi) przeglądnąłem mam dobre fotki kokpitu itp więc mam się na co powoływać. Czyżbyś planował może jakieś własnoręczne przeróbki? Zastanawiam się nad tym , bo nie jestem jeszcze dość doświadczony i nie wiem czy się za to zabierać . Chodziło mi również o to , że np w kwestii kolorów będzie się na co powołać bp czasem są nieścisłości np w instrukcji. Na pewno przeróbki popełnię w Spitach ( ok 5 modeli) które mam zamiar zacząć robić po P-40E . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted December 24, 2007 Author Share Posted December 24, 2007 O to efekty mojej wczorajszej dłubaniny : Burty kadłuba nie są w rzeczywistości aż tak pobrudzone to wina fotki. A to warunki w jakich model powstaje istny " chlewik modelarski" Reszta fotek jutro . Kokpit już prawie kończę dzisiaj na pewno coś jeszcze podłubię przy modelu ale nie będzie czasu na foty więc będą jutro . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JBZ Posted December 24, 2007 Share Posted December 24, 2007 Wewnętrzne powierzchnie osłon silnika przy wlocie do silnika pomaluj Zinc Chromate Yellow. Zaszpachluj też ślady po wypychaczach form bo po sklejeniu może się okazać że je widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted December 25, 2007 Author Share Posted December 25, 2007 (edited) Wewnętrzne powierzchnie osłon silnika przy wlocie do silnika pomaluj Zinc Chromate Yellow. Zaszpachluj też ślady po wypychaczach form bo po sklejeniu może się okazać że je widać. Postaram się przemalować ten wlot. Co do śladów po wypychaczach sprawdzałem nie będzie ich widać . Dzisiaj skończyłem kokpit podłogę przetarłem lekko suchym pędzlem na srebrno i na koniec całość pokurzyłem pastelami . Teraz tylko lekko przetrę pędzlem tablice przyrządów i będę gotowy do sklejenia połówek kadłuba. Edited March 30, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 Na prośbę Deco temat usunięty z wątku konkursowego, Szkoda, że zrezygnował :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted December 29, 2007 Author Share Posted December 29, 2007 Na prośbę Deco temat usunięty z wątku konkursowego, Szkoda, że zrezygnował :( Po prostu przemyślałem sprawę dokładnie . I doszedłem do pewnych wniosków które mnie skłoniły do zmiany zdania . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted January 25, 2008 Author Share Posted January 25, 2008 Olive drab na górne powierzchnie już położony . Teraz czeka mnie malowanie spodu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted February 2, 2008 Author Share Posted February 2, 2008 Pomalowałem spód na Neutrall gray . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Mam wątpliwości czy linia podziału barw na przedniej części kadłuba powinna przebiegać tak wysoko . PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted February 3, 2008 Author Share Posted February 3, 2008 Mam wątpliwości czy linia podziału barw na przedniej części kadłuba powinna przebiegać tak wysoko . PZDR Nie ty jeden Konradzie. Poprzeglądałem fotki P-40-stek i znalazłem fotkę samolotu którego malowanie chce wykonać . I tu wyraźnie widać że linia podziału kolorów jest dużo niżej . Więc to co jest teraz idzie do poprawki . W weekend się tym zajmę bo wtedy mam czas na modelowanie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted March 2, 2008 Author Share Posted March 2, 2008 Po dwóch tygodniach męki dramatów ( porwane kalki z tygrysem) udało mi sie wreszcie skończyć nakładać kalkomanie . Teraz czeka mnie warstwa sido i wasch . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 A co to za kolorek we wnękach podwozia , bo do niczego niepodobny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted March 2, 2008 Author Share Posted March 2, 2008 A co to za kolorek we wnękach podwozia , bo do niczego niepodobny Humbrol 154 !. Wnęki kół mają być pomalowane zinc chromate yellow więc dla tego użyłem tego koloru . Zdjęcia mogą trochę przekłamywać jego odcień. Po brudzeniu i macie powinno wyglądać lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts