Deco Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Zaczynam miły i przyjemny . Pora powrócić do lepienia modeli z II wś i zostawić na razie cywile i pancerkę którymi zajmowałem sie przez ostatni czas. . Do modelu dodaję zoom eduarda dedykowany do tego modelu. Fotkę już pomalowanych i sklejonych elementów zrobię jeszcze raz i wstawię nową bo ta jest nie wyraźna. In box: Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Witam, swego czasu też robiłem ten model. Jednak skopałem ostatnią warstwę lakieru, więc model od paru lat czeka na mycie. Dobrze, że kupiłeś doń blachy, bo wnętrze jest bardzo uproszczone. Radziłbym uważać przy montażu podwozia, bo też nie grzeszy jakością. No i na koniec kalki... Głowa tygrysa naprawdę fajnie wygląda, ale zważ, że to kalkomanie Academy. Po tym co sam z nimi przeszedłem, radziłbym kupienie innego zestawu oznaczeń. Reszta modelu jest prosta i przyjemna. Siadam i oglądam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, swego czasu też robiłem ten model. Jednak skopałem ostatnią warstwę lakieru, więc model od paru lat czeka na mycie. Dobrze, że kupiłeś doń blachy, bo wnętrze jest bardzo uproszczone. Radziłbym uważać przy montażu podwozia, bo też nie grzeszy jakością. No i na koniec kalki... Głowa tygrysa naprawdę fajnie wygląda, ale zważ, że to kalkomanie Academy. Po tym co sam z nimi przeszedłem, radziłbym kupienie innego zestawu oznaczeń. Reszta modelu jest prosta i przyjemna. Siadam i oglądam! Cześć. Od jakiegoś czasu do moich "siedem dwójek" kupuje zoomiki przygotowują mnie na większe waloryzacje w innych modelach. Na razie brak funduszy na zakup innych kalek więc pomęczę sie z tymi z zestawu. wiem jakie są bo miałem z nimi już do czynienia w różnych modelach. Następne fotki z budowy dopiero w czasie świątecznego tygodnia wtedy będę miał więcej czasu na modelowanie. Na razie muszę dokończyć Chevroleta Malibu. Edytowane 9 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Na razie muszę dokończyć malibu. Do od tego Malibu takie fotki poruszone? Też sobie butelkę na sylwestra kupię - najulubieńszy mój i dziewczyny. Nie no żartuję:P Oczywiście życzę powodzenia w konkursie! P-40 to wdzięczne maszyny i liczę na ładny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2007 Na razie muszę dokończyć malibu. Do od tego Malibu takie fotki poruszone? Też sobie butelkę na sylwestra kupię - najulubieńszy mój i dziewczyny. Nie no żartuję:P Oczywiście życzę powodzenia w konkursie! P-40 to wdzięczne maszyny i liczę na ładny modelik Dziękuję . Dokumentacji mam sporo ( dzięki koledze Kornikowi) przeglądnąłem mam dobre fotki kokpitu itp więc mam się na co powoływać. Ale Malibu muszę skończyć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Dokumentacji mam sporo ( dzięki koledze Kornikowi) przeglądnąłem mam dobre fotki kokpitu itp więc mam się na co powoływać. Czyżbyś planował może jakieś własnoręczne przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2007 Dokumentacji mam sporo ( dzięki koledze Kornikowi) przeglądnąłem mam dobre fotki kokpitu itp więc mam się na co powoływać. Czyżbyś planował może jakieś własnoręczne przeróbki? Zastanawiam się nad tym , bo nie jestem jeszcze dość doświadczony i nie wiem czy się za to zabierać . Chodziło mi również o to , że np w kwestii kolorów będzie się na co powołać bp czasem są nieścisłości np w instrukcji. Na pewno przeróbki popełnię w Spitach ( ok 5 modeli) które mam zamiar zacząć robić po P-40E . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 O to efekty mojej wczorajszej dłubaniny : Burty kadłuba nie są w rzeczywistości aż tak pobrudzone to wina fotki. A to warunki w jakich model powstaje istny " chlewik modelarski" Reszta fotek jutro . Kokpit już prawie kończę dzisiaj na pewno coś jeszcze podłubię przy modelu ale nie będzie czasu na foty więc będą jutro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Wewnętrzne powierzchnie osłon silnika przy wlocie do silnika pomaluj Zinc Chromate Yellow. Zaszpachluj też ślady po wypychaczach form bo po sklejeniu może się okazać że je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2007 (edytowane) Wewnętrzne powierzchnie osłon silnika przy wlocie do silnika pomaluj Zinc Chromate Yellow. Zaszpachluj też ślady po wypychaczach form bo po sklejeniu może się okazać że je widać. Postaram się przemalować ten wlot. Co do śladów po wypychaczach sprawdzałem nie będzie ich widać . Dzisiaj skończyłem kokpit podłogę przetarłem lekko suchym pędzlem na srebrno i na koniec całość pokurzyłem pastelami . Teraz tylko lekko przetrę pędzlem tablice przyrządów i będę gotowy do sklejenia połówek kadłuba. Edytowane 30 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Na prośbę Deco temat usunięty z wątku konkursowego, Szkoda, że zrezygnował :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Na prośbę Deco temat usunięty z wątku konkursowego, Szkoda, że zrezygnował :( Po prostu przemyślałem sprawę dokładnie . I doszedłem do pewnych wniosków które mnie skłoniły do zmiany zdania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2008 Olive drab na górne powierzchnie już położony . Teraz czeka mnie malowanie spodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 Pomalowałem spód na Neutrall gray . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Mam wątpliwości czy linia podziału barw na przedniej części kadłuba powinna przebiegać tak wysoko . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Mam wątpliwości czy linia podziału barw na przedniej części kadłuba powinna przebiegać tak wysoko . PZDR Nie ty jeden Konradzie. Poprzeglądałem fotki P-40-stek i znalazłem fotkę samolotu którego malowanie chce wykonać . I tu wyraźnie widać że linia podziału kolorów jest dużo niżej . Więc to co jest teraz idzie do poprawki . W weekend się tym zajmę bo wtedy mam czas na modelowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 2 Marca 2008 Autor Share Napisano 2 Marca 2008 Po dwóch tygodniach męki dramatów ( porwane kalki z tygrysem) udało mi sie wreszcie skończyć nakładać kalkomanie . Teraz czeka mnie warstwa sido i wasch . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 A co to za kolorek we wnękach podwozia , bo do niczego niepodobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 2 Marca 2008 Autor Share Napisano 2 Marca 2008 A co to za kolorek we wnękach podwozia , bo do niczego niepodobny Humbrol 154 !. Wnęki kół mają być pomalowane zinc chromate yellow więc dla tego użyłem tego koloru . Zdjęcia mogą trochę przekłamywać jego odcień. Po brudzeniu i macie powinno wyglądać lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi