Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio mam strasznego lenia, bardzo powoli robie t-72 od trumpka, tak wiec w ramach oderwania od pracochlonnego projektu postanowilem sobie zrobic takiego "bezstresowca" prosto z pudla, tak tylko, zeby sobie cos skleic i pobawic sie malowaniem, po 2 tygodniach klejenia mam cos takiego

upload_-1.jpg

upload_-1.jpg

Model taki troche treningowy, bedzie wiec w malowaniu z pod Kurska tzn paseczki zielone i brazowe. Mam nadzieje wyrobic sie na tyle aby jeszcze w tym tygodniu dac baze i ja troche wycieniowac.

Napisano

Jakies postepy odnotowane

upload_-1.jpg

upload_-1.jpg

podklad od vallejo i troche na to przyciemnien dodanem, niestety cale malowanko odbywa sie starym tanim chinczykiem bo pieprzone infinity od H&S jakos nie chce ze mno wspolpracowac, mam 0.2mm i caly czas mi sie to g.... zapycha, juz braknie mi pomyslow na to co robie nie tak moze z dysza 0.4mm bylo by lepiej?

Napisano

Jeśli malujesz vallejo to może to ich wina. Też mi lubiały zapychać dyszę, z tamiya takich problemów nie miałem.

Napisano

Cześć,

Miałem to samo z Infinity, po zmianie dyszy na 0,4 dużo lepiej mi się maluje, polecam spróbować ale najlepiej to zmień farby bo z Vallejo zawsze jest ten problem że zapychają dyszę.

Co do modelu - nie wiem czy to wina zdjęć ale moim zdaniem baza zdecydowanie za ciemna, spróbuj może jeszcze rozjaśnić ten piaskowy na większych powierzchniach.

Pzdr, Mariusz

Napisano
Cześć,

Miałem to samo z Infinity, po zmianie dyszy na 0,4 dużo lepiej mi się maluje, polecam spróbować ale najlepiej to zmień farby bo z Vallejo zawsze jest ten problem że zapychają dyszę.

Co do modelu - nie wiem czy to wina zdjęć ale moim zdaniem baza zdecydowanie za ciemna, spróbuj może jeszcze rozjaśnić ten piaskowy na większych powierzchniach.

Pzdr, Mariusz

To nie baza, to podklad z baza wyglada to tak:

upload_-1.jpg

upload_-1.jpg

upload_-1.jpg

co do aero to nawet jak farbe tamki daje to mnie te infinity troche wk..wia , kupie ta dysze 0.4 , mam nadzieje, ze faktycznie bedzie lepiej, a jak nie to bede plakac

.

Napisano

Dzien chorobowego uznaje za calkiem owocny

upload_-1.jpg

upload_-1.jpg

upload_-1.jpg

jak patrze na zdjecia to wydaje mi sie ze w realu kamo wyszlo lepiej niz na tych zdjeciach

Napisano

Teraz sobie poczekam, az wszystko dobrze wyschnie i zacznie sie to co najciekawsze

upload_-1.jpg

upload_-1.jpg

Troszke dostrzegalne sa kalki, ale mysle, ze finalnie, po wszystkich zabiegach bedzie z nimi ok.

Napisano

Ma w sobie to coś bryła trójki, chyba najzgrabniejszy czołg WWII.

Twoja praca też bez zastrzeżeń jak na razie.

Napisano

Postepy niewielkie, washa zrobilem i do tego troche otarc itp suchym pedzlem, jutro dorobie bardziej konkretne obicia drobnym pedzelkiem

upload_-1

upload_-1

upload_-1

upload_-1