michal0281 Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Ostatnio mam strasznego lenia, bardzo powoli robie t-72 od trumpka, tak wiec w ramach oderwania od pracochlonnego projektu postanowilem sobie zrobic takiego "bezstresowca" prosto z pudla, tak tylko, zeby sobie cos skleic i pobawic sie malowaniem, po 2 tygodniach klejenia mam cos takiego Model taki troche treningowy, bedzie wiec w malowaniu z pod Kurska tzn paseczki zielone i brazowe. Mam nadzieje wyrobic sie na tyle aby jeszcze w tym tygodniu dac baze i ja troche wycieniowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Chętnie zobaczę ten model w tym malowaniu. Ja mam dwie N-ki ale jedna będzie zimowa a druga DAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 ja właśnie kończę "pykanie" tego bezstresowca w wersji L - idealny model to takich zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Marca 2016 Autor Share Napisano 3 Marca 2016 Jakies postepy odnotowane podklad od vallejo i troche na to przyciemnien dodanem, niestety cale malowanko odbywa sie starym tanim chinczykiem bo pieprzone infinity od H&S jakos nie chce ze mno wspolpracowac, mam 0.2mm i caly czas mi sie to g.... zapycha, juz braknie mi pomyslow na to co robie nie tak moze z dysza 0.4mm bylo by lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Jeśli malujesz vallejo to może to ich wina. Też mi lubiały zapychać dyszę, z tamiya takich problemów nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Cześć, Miałem to samo z Infinity, po zmianie dyszy na 0,4 dużo lepiej mi się maluje, polecam spróbować ale najlepiej to zmień farby bo z Vallejo zawsze jest ten problem że zapychają dyszę. Co do modelu - nie wiem czy to wina zdjęć ale moim zdaniem baza zdecydowanie za ciemna, spróbuj może jeszcze rozjaśnić ten piaskowy na większych powierzchniach. Pzdr, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Marca 2016 Autor Share Napisano 3 Marca 2016 Cześć,Miałem to samo z Infinity, po zmianie dyszy na 0,4 dużo lepiej mi się maluje, polecam spróbować ale najlepiej to zmień farby bo z Vallejo zawsze jest ten problem że zapychają dyszę. Co do modelu - nie wiem czy to wina zdjęć ale moim zdaniem baza zdecydowanie za ciemna, spróbuj może jeszcze rozjaśnić ten piaskowy na większych powierzchniach. Pzdr, Mariusz To nie baza, to podklad z baza wyglada to tak: co do aero to nawet jak farbe tamki daje to mnie te infinity troche wk..wia , kupie ta dysze 0.4 , mam nadzieje, ze faktycznie bedzie lepiej, a jak nie to bede plakac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Marca 2016 Autor Share Napisano 3 Marca 2016 Dzien chorobowego uznaje za calkiem owocny jak patrze na zdjecia to wydaje mi sie ze w realu kamo wyszlo lepiej niz na tych zdjeciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 Przyszla pierwsza warstwa lakieru, teraz zabiore sie za wymalowanie detali i doklejenie osprzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Teraz sobie poczekam, az wszystko dobrze wyschnie i zacznie sie to co najciekawsze Troszke dostrzegalne sa kalki, ale mysle, ze finalnie, po wszystkich zabiegach bedzie z nimi ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Ma w sobie to coś bryła trójki, chyba najzgrabniejszy czołg WWII. Twoja praca też bez zastrzeżeń jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Marca 2016 Autor Share Napisano 12 Marca 2016 Postepy niewielkie, washa zrobilem i do tego troche otarc itp suchym pedzlem, jutro dorobie bardziej konkretne obicia drobnym pedzelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 zwróć uwagę, że pomalowałeś mocowania narzędzi w innym kolorze niż kamuflaż w miejscach gdzie je mocowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 No faktycznie, cos z tym bedzie trzeba zrobic, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 18 Marca 2016 Autor Share Napisano 18 Marca 2016 Kolejna porcja zdjec, cos tam olejami podzialalem, pomalu czas na pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Ładnie, ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi