PabloA Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Witam, Podniecony przeczytaną książką "Helikopter w ogniu" wziąłem sobie za postanowienie, że sobie ulepię takowego wiatraka. Wybór padł na Super 64, czyli jedną z maszyn, którą zestrzelono 3-go października 1993r. w Mogadiszu. Michael Durant, pierwszy pilot pomimo dostania się do niewoli milicji somalijskiej przeżył i ostatecznie odzyskał wolność. Bazą dla mojego śmigłowca był zestaw Hasegawy nr 00433. Dodatkowo użyłem żywicznej konwersji Armycasta UH-60A/L, minigunów tego samego producenta, do których lufy zamówiłem z ukraińskiej firmy Mini World. Kalki to produkt Wernsers Wings z USA. Sam zestaw jest ubogi w detale więc od podstaw wykonałem całe wnętrze na podstawie dostępnych zdjęć, oczywiście 100% zgodności z oryginałem z wiadomych powodów gwarantować nie mogę Model pomalowany jest kolorem Nato Black od Tamiyi, cieniowany suchymi pastelami. Nie jest łatwo wiernie odwzorować ciemny kamuflarz, pewnie wiele rzeczy można by zrobić lepiej jednak na tyle pozwalają póki co moje modelarskie możliwości, to mój 4-ty skończony model. Zapraszam do oglądania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Jak mawiają starożytni rosjanie... Very ładne z czego zrobiłeś linki? wygladaja trochę jak glizdki z modeliny I przykurz oponki guma się nie błyszczy Gratuluje, bardzo wdzięczny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Podziękował Liny to pośrednio dzieło mojego synka... kiedyś przegryzł kabel z myszki komputerowej i wykorzystałem druciki, które się tam znajdowały opony poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Pablo zabieraj te M16tki ze stołu! Bo Capt Steel będzie musiał nakopać do dupy tym Rangersom co te pukawki tam zostawili I to wszystko do czego się mogę przyczepić aha do jeszcze jednego. Firstly, it's "the Mog." Or simply "Mog." No one calls it Mogadishu here Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Bardzo ładny model, Gratulacje!! Tylko zastanawia mnie ta ''64'',ktoś ci ja namalował czy ty ja zrobiłeś czy była kalka tak w zestawie? Bo szczersze powiedziawszy dla mnie to ona trochę psuje bardzo ładny model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Bardzo ładny model, Gratulacje!! Tylko zastanawia mnie ta ''64'',ktoś ci ja namalował czy ty ja zrobiłeś czy była kalka tak w zestawie? Bo szczersze powiedziawszy dla mnie to ona trochę psuje bardzo ładny model. Pozdrawiam To kalka i taki napis był też na prawdziwej maszynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Acha rozumiem, ale szczerze powiedziawszy jak dla mnie lepiej by było jakby ta ''64'' była gdzieś indziej najlepiej na kadłubie a jakby była na "nosie'' helikoptera to by wg. mnie było wspaniale. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Może i lepiej, ale nie zgodnie z prawdą Super 66 Weź pod uwagę że to nie są stałe numery maszyny tylko numery nadawane w przypaku konkretnych cwiczen, misji itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 To kolejny piękny śmigłowiec w 1/72 na forum. Bardzo mi się podoba. Tak trzymać! Ubrudzenie bardzo realistyczne, dodałbym od siebie nieco Dust Effects w narożnikach i stykach blach na dachu. Weathering Magazine pt. Dust bardzo ładnie pokazuje, jak takiego ciemnego gada ubrudzić na pustynno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi