Michal_G Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Do kompletu z niedawno ukończonym dwuwieżowym zaczynam jednowieżowego Vickersa. Tym razem wątek warsztatowy będzie skrótowy bo w stosunku do dwuwieżowego różnice to tylko płyta pod wieżą i sama wieża. Więc uwagi dotyczące zestawu są prawie identyczne jak w przypadku dwuwieżowego. Zwraca uwagę nawiercona lufa działa - aczkolwiek w moim pogłębiłem nieco głębokość nawiercenia. Malowanie będzie z września 1939. Ale rozkład plam nie wg. gazetki, gdyż jest w niej identyczny jak w przypadku czołgu dwuwieżowego, a nie chcę mieć dwóch identycznie pomalowanych na półce. W związku z tym podeprę się częściowo odrestaurowanym wrakiem Vickersa z krakowskiego muzeum AK. Jak na razie zmontowane wszystkie większe elementy z wyjątkiem wydechu. Na pierwszej fotce widać "wklęśnięcia" we włazach w wieży. Jama skurczowa i trzeba szpachlować czy też Vickersy miały coś takiego? Skaza na przednim pancerzu to tylko przebarwienie plastiku (nie jest odkształcony) więc zniknie pod farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Jamy skurczowe zaszpachlowane, wstępnie pomalowany (poprawki oczywiście miejscami będą niezbędne). W kolejnym etapie - poprawki malarskie i malowanie detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Nie zmuszaj mnie żebym wyciągnął na Ciebie dwuwieżowego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2016 Dwuwieżowego Vickersa niedawno skończyłem, a obydwie wersje 7tp czekają w kolejce więc długo jeszcze będę męczył Forumowiczów Vickersami i pochodnymi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Vickers skończony, efekt finalny w galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=53988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi