p11c Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Czasami lubię się bawić pojazdami wojskowymi. Na początek armatka 75 jaka pojawiła się serii FtF Liczę na waszą pomoc i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Udało mi się zamontować kilka drobiazgów do tych kółeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Tak sobie dalej to dłubię , przy tym działku I jeszcze taki mały garnek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Super zestawik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Cieszę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 bardzo fajny model ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Dzięki Na razie tylko końiów brak W sumie to szkoda, że w zestawie FtF jest tylko samo działko a resztę trzeba dorabiać, ale do to i tak dobra baza wyjściowa a całość to fajna zabawa. Dorobie koniki potem i zabieram się za mój garnek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 No to jeszcze parę drobiazgów do przodka. Łopata, sznur, pokrowce i takie tam inne Generalnie to sama armata została wykonana z zestawu FtF jedynym dodatkiem były obręcze stalowe na koła. Przodek to budowa od podstaw, koła z zestawu FtF, reszta to drut, blaszka, i jedna płytka z plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 10 Marca 2016 Autor Share Napisano 10 Marca 2016 No to dalszy ciąg budowy mojego garnka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Kuchenka polowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 10 Marca 2016 Autor Share Napisano 10 Marca 2016 Owszem, przecież pisałem że buduję garnek wz. 31. Jak na razie to cały jest z blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 10 Marca 2016 Autor Share Napisano 10 Marca 2016 I ciąg dalszy zabawy z puszkami po piwie Dorobiłem mały kociołek z przodu oraz jedno z dwóch wiaderek podwójnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Będziesz go odlewał z żywicy? Też taki chce! Maciupeńki słodziak taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 11 Marca 2016 Autor Share Napisano 11 Marca 2016 Nie planowałem odlewów. Tak tylko sobie robiłem tę kuchenkę dla relaksu. Nie wiem czy byliby chętni. Na razie zmieniłem mocowanie daszku na kominie z blaszek na druciki, dorobiłem zaczep i parę drobiazgów. Jeszcze wszystko przykrzywe, ale do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 11 Marca 2016 Autor Share Napisano 11 Marca 2016 Teraz odlałem sobie kółeczka i założyłem metalowe obręcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 11 Marca 2016 Autor Share Napisano 11 Marca 2016 Powoli nabiera kształtów. Jeszcze tylko palenisko, parę drobiazgów przy kotłach oraz przodek i mamy gotową kuchnię polową wz.31. Na zdjęciu widać kilka błędów ale pocieszam się, że ono jest jakieś 3 lub 4 razy większe od modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutek Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Super sprawa, plus za niszowy temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 11 Marca 2016 Autor Share Napisano 11 Marca 2016 Tematów niszowych to jest cała masa, uwielbiam je i mam już całą masę następnych tematów. I dzięki za ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 No to wstępnie pomalowana kuchnia I w budowie kolejny pojazd. Biedka amunicyjna wz.33 Tym razem cała z drewna, oczywiście z recyklingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 tym razem inna metoda. Odlewy wymagają jeszcze dopracowania. Tak swoją zdęcia zastanawiałem się ile biedek zmieści się na jednej podstawce pod kubek ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 Jeszcze tylko dyszel i prawie całość gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 Powoli całość się składa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 16 Marca 2016 Autor Share Napisano 16 Marca 2016 Tak to wygląda wstępnie z kuniem ;o) A tak wyglądają dodatkowe elementy> Czyli dwa dyszle, ośka i coś tam do prowadzenia kunia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Jeszcze troszkę poprawić malowanie i biedka amunicyjna wz.33 gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi