Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Dzisiaj model zakupiony w przepięknym mieście Gdynia, do którego mam wielki sentyment. Jak Gdynia, to potworek musiał mieć mokry kuper, więc padło na Hellcata. Model z nowszych wypustów Eduarda, więc składanie bezproblemowe. Blachy ładnie siadały na swoim miejscu, film kalek właściwie niewidoczny i dobrze reagujący na płyny no i elementy tworzywowe składające się jak przysłowiowe LEGO. Od siebie dorzuciłem linkę antenową i lufy.

Szczątkowy warsztat można obejrzeć TUTAJ.

DSC09902.JPG

DSC09904.JPG

DSC09905.JPG

DSC09906.JPG

DSC09907.JPG

DSC09908.JPG

DSC09909.JPG

DSC09910.JPG

DSC09911.JPG

DSC09912.JPG

DSC09913.JPG

DSC09918.JPG

DSC09919.JPG

Pozdrawiam!

Napisano

Witam,

bardzo ładnie wykonany model , świetnie wyszło podkreślenie lini podziału blach.

Czysty taki jak lubię

Napisano

Bardzo "czysto" i dokładnie sklejony i pomalowany. I like

Miałem już zapytać, czy z Hellcatów nie złaziła farba jak z japońców, ale google mówi, że nie

• 3 weeks later...
Napisano

Panowie, dzięki za opinie!

Co do podwozia, to znalazłem kilka zdjęć, które pokazują, że to podwozie nie ustawiało się tak jednoznacznie jak na planach.

Np to:

id_fighters_f6f_04_700.jpg

Tutaj podwozie 'rozkracza' chyba perspektywa:

f6f-93879-4.jpg

A tutaj jest jak od ekierki:

f6f-3-hellcat-carrier.jpg

W każdym razie dzięki za czujność:)

Napisano
Panowie, dzięki za opinie!

Co do podwozia, to znalazłem kilka zdjęć, które pokazują, że to podwozie nie ustawiało się tak jednoznacznie jak na planach.

W każdym razie dzięki za czujność:)

W rzucie czołowym masz jak spod ekierki, w rzucie z dołu się rozkracza. bo koła są po prostu bliżej obserwatora. Tak jak piszesz, kwestia perspektywy.

Tu zniekształcenie może dodatkowo wynikać z faktu, że obiekt jest w ruchu i zależeć nawet od typu migawki aparatu i czasu ekspozycji.

id_fighters_f6f_04_700.jpg