kermit zaba Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Witam! Dzisiaj model zakupiony w przepięknym mieście Gdynia, do którego mam wielki sentyment. Jak Gdynia, to potworek musiał mieć mokry kuper, więc padło na Hellcata. Model z nowszych wypustów Eduarda, więc składanie bezproblemowe. Blachy ładnie siadały na swoim miejscu, film kalek właściwie niewidoczny i dobrze reagujący na płyny no i elementy tworzywowe składające się jak przysłowiowe LEGO. Od siebie dorzuciłem linkę antenową i lufy. Szczątkowy warsztat można obejrzeć TUTAJ. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Witam, bardzo ładnie wykonany model , świetnie wyszło podkreślenie lini podziału blach. Czysty taki jak lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalla Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Bardzo ladnie plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vacat77 Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Robię takiego samego. Naprawdę świetnie Ci wyszedł. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Gdyby nie to koślawe podwozie, to byłby piękny modelik. http://www.geocities.jp/yoyuso/f6f/frontview_drawing.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Bardzo "czysto" i dokładnie sklejony i pomalowany. I like Miałem już zapytać, czy z Hellcatów nie złaziła farba jak z japońców, ale google mówi, że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 Panowie, dzięki za opinie! Co do podwozia, to znalazłem kilka zdjęć, które pokazują, że to podwozie nie ustawiało się tak jednoznacznie jak na planach. Np to: Tutaj podwozie 'rozkracza' chyba perspektywa: A tutaj jest jak od ekierki: W każdym razie dzięki za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Panowie, dzięki za opinie!Co do podwozia, to znalazłem kilka zdjęć, które pokazują, że to podwozie nie ustawiało się tak jednoznacznie jak na planach. W każdym razie dzięki za czujność W rzucie czołowym masz jak spod ekierki, w rzucie z dołu się rozkracza. bo koła są po prostu bliżej obserwatora. Tak jak piszesz, kwestia perspektywy. Tu zniekształcenie może dodatkowo wynikać z faktu, że obiekt jest w ruchu i zależeć nawet od typu migawki aparatu i czasu ekspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi