Bladehorn1 Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Chyba trzeba pogodzić się z faktem, że to rosyjskie "malowanie" po prostu było nieestetyczne. Wydaje mi się, że ciężko jest w modelarstwie odtworzyć coś co było brzydkie w rzeczywistości (chyba głównie ze względu na fakt, że chcemy, żeby nasze modele były piękne pod każdym względem . Jednakże w Twoim wykonaniu wygląda to bardzo dobrze... albo niedobrze (czyli dobrze, bo zgodnie z rzeczywistością). Jedynie brakuje trochę kamuflażu na wentylacji (szczególnie na zdjęciu nr.3 się odznacza) i na tylnej, pionowej płycie podstawy wieży (pod zasobnikiem) - aczkolwiek nie wiem czy tam malowali kamo czy nie. Co do samego modelu to jestem pod wrażeniem ogólnej budowy, bo ze Zvezdą pracuje się bardzo ciężko - zakupiłem ostatnio model "Katyusha 1:35" i z uwagi na okropną jakość plastiku i kiepską instrukcję odechciało mi się pracy : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Obudowa wentylacji jakoś faktycznie czysta się ostała. Trzeba będzie nad nią popracować, jak i nad zaciekami i miejscem pod zasobnikiem wieży - na zdjęciu widać, że jest i tam pomalowane, zupełnie mi to umknęło. Jak pisałem wcześniej, to moje pierwsze podejście do zimowego kamuflażu i będę mieć z tego materiał do przemyślenia do kolejnych projektów. Kilka błędów popełniłem. ze Zvezdą pracuje się bardzo ciężkoTen model akurat nie jest taki zły, ma wiele wad, ale i zalety: względna prostota, ciekawy i relatywnie rzadko oglądany na forach i blogach obiekt. Fajna odskocznia i dobry warsztat do nauki. Dzięki za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Całkiem fajny brzydal Kiedyś trzeba się uczyć i iść "pod prąd". Do zimowego malowania nie pasuje mi tylko podwozie bo oglądając zdjęcia z okresu to u nich zanim zamarzło to pierw błocko było, że ho ho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Do zimowego malowania nie pasuje mi tylko podwozie bo oglądając zdjęcia z okresu to u nich zanim zamarzło to pierw błocko było, że ho ho. To co jest widoczne na zdjęciach, to tylko podkład pod prawdziwe błoto. Ale też przesadnie nie zamierzam go unurzać w błocie, akurat zawieszenie jest jak dla mnie najciekawszym elementem tego pojazdu. Dzięki za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi