Moses Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Nie rozwodząc się za bardzo: 1. Czy można używać także z emaliami, czy działa tylko z akrylami. 2. Czy można nałożoną farbę na Chipping Medium maskować taśmą, bluetackiem? Czy farba nie będzie odchodziła przy zdejmowaniu maskowania? Ew. czym zabezpieczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Dzięki Atlis za odgrzanie kotleta ;) Trochę offtopowo będzie. Dziś próbowałem starego sposobu na lakier do włosów. Chciałbym uzyskać efekt delikatnych otarć jak poniżej Efekt bardziej przypomina to co można było zobaczyć na Zero niż na Corsairach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 A nie lepiej spróbować jakiś płyn typu Chipping Effect? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 A dajecie mi gwarancje że współpracuje z emaliami? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Spróbuj z wazeliną -polecał ją doświadczony kolega z innego forum. Działa według jego doświadczenia tak samo jak te firmowe siuwaxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Rafał jak to wazelina? jak aplikowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Kolega bigtank na pancernyklin.pl pisał. A jak masz inne skojarzenia/doświadczenia to podziel się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Doświadczenia mam przy aplikowaniu wazeliny pod pieluchę ;) Ale to chyba nie o to chodzi ;) Dzięki za linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Ostra wykałaczka w rękę i jazda. W sumie łatwiej byłoby Ci to osiągnąć kładąc jako podkład gunze z serii C a potem na to zwykłe Gunze z serii H. Wtedy na sucho delikatnie, właśnie wykałaczką drapiesz co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Gunze C na to lakier do włosów i ponownie Gunze C. Po podeschnięciu tak z 20-40 minut ostra wykałaczka, odrobina wody i wyszło. Na mój gust dałeś za dużo wody i starałeś się zrobić to szybko i hurtowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 Dzięki panowie za wczorajszą aktywność. Dzisiejszy efekt testów Lewe skrzydło Cooperowa wazelina, prawe lakier do włosów jednakże zamiast wody użyłem MicroSola. Jak widać dwa odmienne efekty, które są tym czego szukam. Teraz muszę rozwiązać jeszcze kilka kwestii - lakier do włosy nakładać bezpośrednio z puszki czy aerografem - lakier/wazelinę kłaść bezpośrednio na emalię czy zabezpieczać warstwą bezbarwnego. - jeżeli zabezpieczać to matem, półmatem czy błyskiem - po jakim czasie bezpiecznie można działać z maskowaniem etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi