M.A.V. Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Zapowiada się na bogato Siadam obserwować PS: niestety zmiana stanu cywilnego skutkuje zawsze drastycznym spadkiem czasu wolnego więc nie musisz się ciągle tłumaczyć że stocznia będzie pracować na 10% mocy Cytuj
kalaruch Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Napisano 19 Kwietnia 2016 Dałem ogłoszenie w anonsach i zatrudniłem 20 Seematrosen, ponieważ poprzednich 9 to za mało ;) No i nowa literaturka fachowa: Coś grubszego z biblioteczki, przeczytane od deski do deski na nudnych portowych zmianach dwie roboty wstecz: Cytuj
kalaruch Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Napisano 24 Kwietnia 2016 Rozgrzebałem od dziobu przedział torpedowy, jako iż będę robił przedział radio-sonaru, musiałem obrobić gródź żeby nie przypominała klocka żywicznego Cały pokój w pyle, ale za to wyszła gródź ładna a otwór na drzwi wodoszczelne sam się zrobił! Planuję zrobić otwarty luk torpedowy - dodać rurki rureczki przewody i przewodziki do aparatów torpedowych Tak na rozgrzewkę. Niestety przypasowanie CMK nie jest idealne, trzeba będzie poprawić niektóre babole a niektóre ukryć, ale takie jest modelarstwo I mam prośbę do kolegów: idąc po kolei z robieniem działów, elementów, możecie podlinkowywać, dodawać zdjęcia znalezione na krańcach internetów? Fajne byłoby takie wsparcie, np dziś szukałem materiałów dot. przedziału torpedowego i znalazłem w Das Boot jak to rybki były wprowadzane do wyrzutni Bodajże 32 minuta filmu. mile widziana! Cytuj
kalaruch Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 Chwilowo zawieszam prace nad U-201 na rzecz konkursu i chęci skończenia U-6. Oczywiście pod dowództwem Adalberta Schnee. Zapraszam do komentowania, oglądania, czytania i trzymania kciuków. ↓ Linewka poniżej ↓ Cytuj
Kvaot Napisano 6 Czerwca 2016 Napisano 6 Czerwca 2016 A tak z ciekawości, ile za to wszystko dałeś? sam się zastanawiam nad czymś podobnym w przyszłości, może musiałbym już zacząć odkładać pieniądze. Cytuj
kalaruch Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Napisano 27 Czerwca 2016 Hmmm powolutki partiami z mojegohobby. Sam model ze sklepu Walentynka ~350, figurkowe zestawy ~30/40, przedziały ~190 każdy. 8.8cm SKC to koszt 40...Blaszki rcsubs to po przeliczeniu z euro 250, w złotówkach. Chciałem typ IX tak odpicować, ale on ma 10 przedziałów VIIC ma tylko 4...a dwa dorobić planuję. Także ten teges - zbieraj hajs ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi