M.A.V. Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Zapowiada się na bogato Siadam obserwować PS: niestety zmiana stanu cywilnego skutkuje zawsze drastycznym spadkiem czasu wolnego więc nie musisz się ciągle tłumaczyć że stocznia będzie pracować na 10% mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Dałem ogłoszenie w anonsach i zatrudniłem 20 Seematrosen, ponieważ poprzednich 9 to za mało ;) No i nowa literaturka fachowa: Coś grubszego z biblioteczki, przeczytane od deski do deski na nudnych portowych zmianach dwie roboty wstecz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Rozgrzebałem od dziobu przedział torpedowy, jako iż będę robił przedział radio-sonaru, musiałem obrobić gródź żeby nie przypominała klocka żywicznego Cały pokój w pyle, ale za to wyszła gródź ładna a otwór na drzwi wodoszczelne sam się zrobił! Planuję zrobić otwarty luk torpedowy - dodać rurki rureczki przewody i przewodziki do aparatów torpedowych Tak na rozgrzewkę. Niestety przypasowanie CMK nie jest idealne, trzeba będzie poprawić niektóre babole a niektóre ukryć, ale takie jest modelarstwo I mam prośbę do kolegów: idąc po kolei z robieniem działów, elementów, możecie podlinkowywać, dodawać zdjęcia znalezione na krańcach internetów? Fajne byłoby takie wsparcie, np dziś szukałem materiałów dot. przedziału torpedowego i znalazłem w Das Boot jak to rybki były wprowadzane do wyrzutni Bodajże 32 minuta filmu. mile widziana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Chwilowo zawieszam prace nad U-201 na rzecz konkursu i chęci skończenia U-6. Oczywiście pod dowództwem Adalberta Schnee. Zapraszam do komentowania, oglądania, czytania i trzymania kciuków. ↓ Linewka poniżej ↓ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 A tak z ciekawości, ile za to wszystko dałeś? sam się zastanawiam nad czymś podobnym w przyszłości, może musiałbym już zacząć odkładać pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2016 Hmmm powolutki partiami z mojegohobby. Sam model ze sklepu Walentynka ~350, figurkowe zestawy ~30/40, przedziały ~190 każdy. 8.8cm SKC to koszt 40...Blaszki rcsubs to po przeliczeniu z euro 250, w złotówkach. Chciałem typ IX tak odpicować, ale on ma 10 przedziałów VIIC ma tylko 4...a dwa dorobić planuję. Także ten teges - zbieraj hajs ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi