filipsg Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Witam! Szukam zdjęć, planów itp. Dotyczących czterocalowych dział QF Mk. XV używanych w latach 1924-1939 na pokładzie HMS Repulse. W tym okresie na pokładzie battlecruisera umieszczone były te działa w eksperymentalnym stanowisku BD. W internecie krąży multum zdjęć czterocalówek na pojedynczych stanowiskach niszczycieli, ale wariantu BD nijak nie mogę znaleźć. Za wszelką pomoc z góry dziękuję! Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Pogrzebałem w swoich zasobach ale niestety nic nie posiadam w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdas Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Witam Maciej czy masz może bezpośredni link do tego muzeum z fotkami bo mój coś wygasł i nie chce się załadować strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 U mnie też nie działa. Fotki miałem zarchiwizowane na kompie. Mam jeszcze gdzieś jedną, pokazującą śródokręcie Repalsa z tą.. no właśnie, nie jestem pewny czy to wieża. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Świetne zdjęcia, wielkie dzięki! Pozdrawiam, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Znalazłem jeszcze zdjęcia HMS Repulse z tym stanowiskiem artylerii prawie-uniwersalnej: Więcej nie mam. Zapewne w sieci coś się jeszcze znajdzie. Jestem niemal pewny, że widziałem serie ujęć samego śródokręcia z tym stanowiskiem 4-ro calówek. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi