rucek Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam Przedstawiam VW Golfa zrobionego w stylu |Rust| Popularny rodzaj ozdabiania pojazdów, polega na celowym uwidocznieniu elementów rdzawych, co łączy się z nowymi czystymi felgami, świetnym silnikiem i zadbanym wnętrzem Życzę miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 To chyba nie moja bajka Sorry Pass .... Możesz pokazać ten "świetny silnik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Super! Moze na bokach te odrapania sa zbyt kierunkowe, przez co nie wygladaja zbyt naturalnie. W Szwecji widze duzo samochodow w tym stylu , glownie z lat 50 i 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 To chyba nie moja bajka Sorry Pass .... Możesz pokazać ten "świetny silnik" A proszę bardzo kilka real fotek można takich zdjęć dużooo więcej znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Przekonująca rdza i kolor budy wg mnie pasuje do stylu rust. Model się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Nawet na oryginalnym modelu tyle że jedynki znalazłem taki kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 To w końcu szczur czy rdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Niczego nie sugeruję Chciałbym wiedzieć jaki to styl w końcu O ile pod rust mi pasuje, to rat ma się tu nijak moim zdaniem. Stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Rat powinien mieć wszystko zniszczone, a nie tylko powłokę lakierniczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 To jest styl folcwagena spod remizy i miłośników wina z GS-u Jeszcze rzut na glebę flexem w postaci ucięcia 2 zwojów i będzie kompletny tjuning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 To czym takim razie ma się różnić Rat od Rust i ew. Rost? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Niczego nie sugeruję Chciałbym wiedzieć jaki to styl w końcu O ile pod rust mi pasuje, to rat ma się tu nijak moim zdaniem. Stąd moje pytanie Po krótkim kopaniu w internecie doczytałem się, że są dwa podobne style rost (nie rust) i rat. Oczywiście oba świadczą tylko o tym, że na świecie jest poważny niedostatek psychiatrów do których mogliby się udać co niektórzy posiadacze aut (o ile to można jeszcze autem nazwać). W każdym bądź razie cytuję z jednego z forum: "Oto dwa style tuningu, które łączy jedna cecha: rdza. Jednak są pewne różnice. Rat to nieciekawy wygląd z zewnątrz (niekoniecznie zgodnie z oryginałem), za to niskie zawieszenie i mega mocny silnik. Mechaniczny ideał. Natomiast rost, to celowe postarzanie auta, nieraz wgniotki, brak części, dużo rdzy, masa gadżetów z epoki oraz niezmieniona mechanika". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Oho... widzę znawca latadeł będzie uczył samochodziarzy - robi się ciekawie Jacek - dokładnie tak. Ten model to jak najbardziej rost* i kropka. * edytowałem, z rozpędu napisałem rust Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Ale pojawiło się w użyciu Rust czy powinno być Rost? Bo pierwsze słyszę styl Rust... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Powinno być rost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Atlis - nie odbieraj tego proszę tak osobiście Po prostu patrząc z punktu czysto modelarskiego - na Twój podpis zwłaszcza - stworzyła się ciekawa sytuacja - tyle i tylko tyle Od czego się wzięło rat to jedno a co przyjęło się w UE to tak naprawdę drugie. Na dzień dzisiejszy te dwa style - Rost i Rat - można rozróżnić i zobaczyć w EU. Różnica między nimi jest tak naprawdę subiektywna, więc nie ma co o to kruszyć kopii Wracając jednak do modelu - niestety, ale przez opony i koła wygląda zabawkowo. Rdza też w bardzo uporządkowany sposób zrobiona. Prezentacja na kawałku drewna nie pomaga temu modelowi - jak możesz zrób zdjęcia na jakimś ciemniejszym ale jednolitym tle. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Panowie macie rację, jednak gdy pierszy raz nazwałem go Rat Style, ludzie nie mieli pojęcia o co chodzi twierdząc że to do Szczura nie podobne, o co gostkowi w ogóle chodzi. Rust kojarzy się wyraźnie z rdzą i czymś co zostało celo zerdzewione. Przekaz Rust uwidacznia u ludzi wyobraźnie dzieki czemu nie wydaje im się dziwne połączenie nowych felg z zerdzewiałą budą. Miło, że wywiązała się dyskusja, wyciągnąłem z niej kilka informacji przydatnych. Więc w waszej opinii powinien być to Rost? Jak oglądałem zdjęcia Rat Styl to faktycznie jest mocno postarzony z elementami słomy wnieceń itd. PS. Zdjęcia dorobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi