dzidas71 Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Witam. Poszukuję jakichkolwiek materiałów ( zdjecia lub inne) dotyczących niszczycieli Tribal do 1941 r. Proszę kolegów o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Konkretnie o Zulu chodzi czy tak ogólnie? Ogólnie to chyba najsensowniej byłoby zacząć od kampanii norweskiej - tam były masowo eksploatowane (i sporo z nich poszło na dno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Niekoniecznie Zulu, mogą być jakieś blizniaki. Gdzie tego szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Tak na szybko... był obszerny artykuł o tribalach w Okrętach Wojennych (przez kilka numerów), ale nie pamiętam kiedy to było. Zagrzebie za tym dziś późnym wieczorem i dam namiary. Ewentualnie jak nie posiadasz to odezwij się na PW - zrobię ci skany EDIT: dzidas71 - jeszcze się upewnie - chodzi o te drugowojenne tribale ? Bo trzeba pamiętać że seria "plemiennych" kontrtorpedowców pływała pod flagą Royal Navy również podczas I WŚ, ale to były zupełnie inne jednostki (choć przedział czasowy o który pytasz w pierwszym poście się zgadza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Jeszcze dwie fotki: Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdas Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 A będzie relacja na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Jest dobra książka opisująca niszczyciele typu Tribal. Tribal Class Destroyers autor Peter Hodges. Ogromna liczba zdjęć, rysunków i wzorów kamuflaży. Mam ją w wersji elektronicznej, ale jest powszechnie dostępna na popularnych stronach gromadzących pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Dziękuje Wam Panowie! No sam nie wiem czy relacje zamieszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Paranoid dobrze gada - niezła jest ta kniga Hodgesa (ale jej nie posiadam - miałem tylko w łapach) Ja ci jeszcze teraz trochę materiałów na skrzynkę wcisnąłem to oblookaj. ...sam nie wiem czy relacje zamieszczać. To chociaż zdradź jakie model budujesz - tego trumpka w 350 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Trampka "Zulu" - 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi