ppfalcon Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Witajcie w mojej pierwszej galerii. Dość długo siedzę na tym forum, jednak do tej pory jedynie czytałem a mało się udzielałem, co niniejszym właśnie postanowiłem zmienić Jest to galeria popularnego modelu Łosia, który wykonywałem w okresie 02.11 - 11.11, a którym powróciłem do modelarstwa po wielu latach. Znalazłem go w szafie i na początku miał być zwykłym złomem, ale udało mi się znaleźć do niego kalkomanie, więc postanowiłem że mogę na nim poćwiczyć pewne, nowe dla mnie techniki. No i tak po raz pierwszy na nim używałem: - aerografu - washa - suchego pędzla - "biedronki" - pigmentów Oczywiście przez to że był to mój pierwszy raz to efekty są czasami bardzo przesadzone. Podstawkę wykonywałem i malowałem własnoręcznie, podobnie jak flagi. Reszta to różne zestawy A zatem, galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Unikałbym robienia drutu anteny ze zwykłej nici krawieckiej. Wygląda to dość brutalnie. Tak jak i spasowanie oszklenia. Lotki mają niemożliwe położenie. Nie ma takiej możliwości, żeby dwie były wychylone do góry. Zdjęcia od czoła i ogona pokazują spore zwichrowanie usterzenia poziomego, źle to wyszło. Symetria byłaby wskazana. Rzdzawe naloty za wydechem też dość mało przekonujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Fajna scenka Pewne rzeczy można by poprawić, ale jak na pierwszy raz nie jest źle, a zestaw wyjściowy był bardzo trudny. Więcej umiejętności przyjdzie w kolejnych modelach. Działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Jest pomysł - jest zabawa. Łoś jest trudnym zestawem, zwichrowanie ogona i niedopasowanie oszklenia to wady "fabryczne" modelu i zwłaszcza wyprowadzenie na prostą ogona wymaga sporo szpachli i pracy. Tak jak pisał letalin unikaj nici krawieckiej. Kup żyłkę wędkarską lub "pożycz" rajstopy od swojej kobiety. Poza tym linka antenowa miała jeszcze jeden odcinek: pomiędzy szczytem lewego statecznika a kadłubem z mocowaniem poniżej kabiny strzelca. Nie jestem pewien, ale chyba "czerwonogwiezdne" Łosie były pozbawione k.m. Działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Dziękuję bardzo za wszelkie opinie. Oczywiście zdaję sobie sprawę z błędów, m.in. tych lotek, okopceń oraz nitki. To był pierwszy i ostatni model, w którym to zastosowałem. Jak mówiłem model sklejałem jakieś 5 lat temu, jako powrót do modelarstwa i wtedy jeszcze nie miałem kupionych różnych żyłek i drucików, bo nie wiedziałem czy zostanę przy tym hobby czy jednak mi się nie spodoba. Póki co zostałem i w obecnych modelach już z nici nie korzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Przesyłam raz jeszcze poprawione zdjęcia. Jak można prosić kogoś o podmiankę w pierwszym poście to byłoby super. Wszystkie zdjęcia w pierwszym poście. Admin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi