Robo Napisano 22 Grudnia 2010 Napisano 22 Grudnia 2010 (edytowane) ...gdy sie dowiedziałem ,iz pewien okrecik zacumował przy nabrzezu w porcie Kołobrzeg ,wykupiłem wczasy pod tym pieknym miastem zona mowi ,ze nawet znachor mi nie pomoze ... ..panowie, przedstawiam : ORP WŁADYSŁAWOWO ...niestety foty robione były od strony latarni ,a nigdy z tamtej strony nie byłem nawet nie wiem czy tam mozna wejsc !? Mam nadzieje,ze remont bedzie i okret zostanie zachowany ku radosci naszej i dla potomnosci... PS.opcja była na Szczecin gdzie miał stanac ORP Grunwald ale....ktos chciał usilnie dorobic sie na złomie :( Edytowane 22 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj
LordDisneyland Napisano 22 Grudnia 2010 Napisano 22 Grudnia 2010 Co prawda nie okręt, a statek, i to na lądzie- tam, gdzie kiedyś było Morze Aralskie...Niesamowite wrażenie zrobiło na mnie to zdjęcie: http://intheboatshed.net/wp-content/uploads/2009/01/aralship.jpg Cytuj
gulus Napisano 22 Grudnia 2010 Napisano 22 Grudnia 2010 robo, zmniejsz fotkę, bo wyleci. Zaczynam mieć dosyć ciągłego upominania i zacznę wywalać fotki bez ostrzeżenia. Cytuj
Robo Napisano 22 Grudnia 2010 Napisano 22 Grudnia 2010 Co prawda nie okręt, a statek, i to na lądzie- tam, gdzie kiedyś było Morze Aralskie...Niesamowite wrażenie zrobiło na mnie to zdjęcie:http://intheboatshed.net/wp-content/uploads/2009/01/aralship.jpg ...tak ,robi wrazenie ! Widziałem inne foty innych pływadeł wiec jest ich tam sporo . To jest niestety pozostałosc po radzieckiej gospodarce ... Cytuj
Wallace Napisano 22 Grudnia 2010 Napisano 22 Grudnia 2010 świetne fotki, czekam na kolejne ... LordDisneyland, świetne zdjęcie - masz może więcej ? ... Cytuj
LordDisneyland Napisano 23 Grudnia 2010 Napisano 23 Grudnia 2010 Wallace, no jest tego trochę w sieci, właśnie przeglądam guglołaka: http://www.google.pl/images?hl=pl&source=imghp&biw=1229&bih=601&q=aral+sea+ships&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= Polecam ;) Cytuj
Robo Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 ...to tak wyglada jak by im nagle wody zabrakło ! dziwna sprawa... Cytuj
babcia131 Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Bo jeśli się nie mylę to jest a raczej było "Morze Aralskie " Tylko nie pamiętam , woda zniknęła ,czy na skutek kopania jakiegoś kanału, czy rozszerzania upraw bawełny , oczywiście i związanego z tym nawadniania pól. Skutki genialnych pomysłów radzieckich naukowców. Cytuj
Robo Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Bo jeśli się nie mylę to jest a raczej było "Morze Aralskie " Tylko nie pamiętam , woda zniknęła ,czy na skutek kopania jakiegoś kanału, czy rozszerzania upraw bawełny , oczywiście i związanego z tym nawadniania pól. Skutki genialnych pomysłów radzieckich naukowców. http://pl.wikipedia.org/wiki/Jezioro_Aralskie ..ponizej jest grafika pokazujaca stany wod w poszczegolnych okresach ..kiedys o tym czytałem ale nie spodziewałem sie,ze to obrało koszmarny obrot...cos niesamowitego ! W Rosji wszytko widac jest /było mozliwe ! Cytuj
babcia131 Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Powiedzmy że wiedziałem w którym kościele dzwonią, ew. nie znałem gościa pociągającego za sznury w dzwonnicy Ale ta katastrofa to już wypłynęła lata temu. Nawet niedawno oglądałem na Planete film poświęcony tym regionom i ludziom -koszmar dosłownie . Cytuj
LordDisneyland Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Posiedziałem nad fotkami Morza Aralskiego parę ładnych dni. Powiem tyle - straszna sprawa. Nie potrzebowałem co prawda dowodów, że komunizm to ustrój zbrodniczy, ale i tak parokrotnie byłem zaszokowany ogromem zniszczeń. Takiego wrażenia nie zrobiły na mnie nawet zdjęcia z Czernobyla i okolic. babcia131, nie pamiętasz tytułu tego filmu? Planete mam dopiero od paru dni, ale może powtórzą emisję... Cytuj
Wallace Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 LordDisneyland, dzięki za linka. Fotki robią wrażenie ... Cytuj
LordDisneyland Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Sprawdź pan, panie kolego, jeszcze zdjęcia na flickr [wpisz aral sea, bo samo aral pokazuje niemieckich benzyniarzy ]- też znajdziesz ciekawe, tyle , że w większości nie da się kopiować :/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi