Robo Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 (edytowane) ...gdy sie dowiedziałem ,iz pewien okrecik zacumował przy nabrzezu w porcie Kołobrzeg ,wykupiłem wczasy pod tym pieknym miastem zona mowi ,ze nawet znachor mi nie pomoze ... ..panowie, przedstawiam : ORP WŁADYSŁAWOWO ...niestety foty robione były od strony latarni ,a nigdy z tamtej strony nie byłem nawet nie wiem czy tam mozna wejsc !? Mam nadzieje,ze remont bedzie i okret zostanie zachowany ku radosci naszej i dla potomnosci... PS.opcja była na Szczecin gdzie miał stanac ORP Grunwald ale....ktos chciał usilnie dorobic sie na złomie :( Edytowane 22 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Co prawda nie okręt, a statek, i to na lądzie- tam, gdzie kiedyś było Morze Aralskie...Niesamowite wrażenie zrobiło na mnie to zdjęcie: http://intheboatshed.net/wp-content/uploads/2009/01/aralship.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 robo, zmniejsz fotkę, bo wyleci. Zaczynam mieć dosyć ciągłego upominania i zacznę wywalać fotki bez ostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Co prawda nie okręt, a statek, i to na lądzie- tam, gdzie kiedyś było Morze Aralskie...Niesamowite wrażenie zrobiło na mnie to zdjęcie:http://intheboatshed.net/wp-content/uploads/2009/01/aralship.jpg ...tak ,robi wrazenie ! Widziałem inne foty innych pływadeł wiec jest ich tam sporo . To jest niestety pozostałosc po radzieckiej gospodarce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 świetne fotki, czekam na kolejne ... LordDisneyland, świetne zdjęcie - masz może więcej ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Wallace, no jest tego trochę w sieci, właśnie przeglądam guglołaka: http://www.google.pl/images?hl=pl&source=imghp&biw=1229&bih=601&q=aral+sea+ships&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= Polecam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 ...to tak wyglada jak by im nagle wody zabrakło ! dziwna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Bo jeśli się nie mylę to jest a raczej było "Morze Aralskie " Tylko nie pamiętam , woda zniknęła ,czy na skutek kopania jakiegoś kanału, czy rozszerzania upraw bawełny , oczywiście i związanego z tym nawadniania pól. Skutki genialnych pomysłów radzieckich naukowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Bo jeśli się nie mylę to jest a raczej było "Morze Aralskie " Tylko nie pamiętam , woda zniknęła ,czy na skutek kopania jakiegoś kanału, czy rozszerzania upraw bawełny , oczywiście i związanego z tym nawadniania pól. Skutki genialnych pomysłów radzieckich naukowców. http://pl.wikipedia.org/wiki/Jezioro_Aralskie ..ponizej jest grafika pokazujaca stany wod w poszczegolnych okresach ..kiedys o tym czytałem ale nie spodziewałem sie,ze to obrało koszmarny obrot...cos niesamowitego ! W Rosji wszytko widac jest /było mozliwe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Powiedzmy że wiedziałem w którym kościele dzwonią, ew. nie znałem gościa pociągającego za sznury w dzwonnicy Ale ta katastrofa to już wypłynęła lata temu. Nawet niedawno oglądałem na Planete film poświęcony tym regionom i ludziom -koszmar dosłownie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Posiedziałem nad fotkami Morza Aralskiego parę ładnych dni. Powiem tyle - straszna sprawa. Nie potrzebowałem co prawda dowodów, że komunizm to ustrój zbrodniczy, ale i tak parokrotnie byłem zaszokowany ogromem zniszczeń. Takiego wrażenia nie zrobiły na mnie nawet zdjęcia z Czernobyla i okolic. babcia131, nie pamiętasz tytułu tego filmu? Planete mam dopiero od paru dni, ale może powtórzą emisję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 LordDisneyland, dzięki za linka. Fotki robią wrażenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Sprawdź pan, panie kolego, jeszcze zdjęcia na flickr [wpisz aral sea, bo samo aral pokazuje niemieckich benzyniarzy ]- też znajdziesz ciekawe, tyle , że w większości nie da się kopiować :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi