Skocz do zawartości

Edkowy Rockin' Rhino czyli F-4J w 1/48

slee

Rekomendowane odpowiedzi

Lubię tą sylwetkę

Ja tez

A jakie to robi wrażenie w locie. Dwa razy w locie podziwiałem i dwa razy mi się podobało ;)

A jak wg was wyglada cieniowanie platowca? Zostawic tak jak jest, czy jeszcze popracowac nad tym?

Pod kadłubem w okolicy luków silników i pod kadłubem i na spodzie skrzydeł czy zbiorników paliwa możesz jeszcze trochę pocieniować rozrzedzonymi żółcieniami i brązami - będzie świetna baza pod zacieki i brud w tych miejscach. Popatrz tylko w jakieś kwity gdzie dokładnie, żeby S-F nie wyszło. A zasadniczo malowanie ładne.

Witam

Pocieniowalem na spodzie kadluba tak jak radzil Mikele, choc nie wiem czy o to dokladnie Mu chodzilo ;) Ciezko robic takie malowanie bez quick fixa na areo, musialem pozniej w nektorych miejscach zgasic bialym. Wyszlo jak widac, na zdjeciu jest podbity kontrast, na zywo jest mniej widoczne:

ZNsfH3N.jpg

Na gorze kadluba zrobilem ostatnie poprawki, min usunalem zbedna jak sie okazalo w tym egzemplazu antene, oraz polozylem warstwe glossa Gaia. Pierwszy raz uzylem tego lakieru i musze przyznac kladzie sie rewelacyjnie. Glowice AIM-9 sa przemalowane, na zdjeciu tylko ciemne wyszly ;)

O4HhR0j.jpg

Wczoraj okalkowalem uzbrojenie:

DxVH4Kx.jpg

CIKuzZm.jpg

Pierwszy raz mialem problem z kalkami kartografu, dokladnie z zoltymi i brazowymi padami. Inne kalki elegancko ukladaly sie a te byly tak sztywne ze nie chcialy sie wogole owinac dookola rakiety i pekaly kiedy probowalem pedelkiem dociskac. Nastepnym razem pasy prysne aerografem.

C.D.N.

Kalki:

670fm5z.jpg

kq3AjyE.jpg

Duze plachty fajnie sie uklada, ale jak popatrze na arkusz stencili, z ktorego prawie nic nie ubylo, to mi sie odechciewa :P Tydzien mi zejdzie na polozenie wszystkich

Para J-79 pokazała dobitnie gdzie ma ograniczenia emisji spalin i hałasu. Wrażenie niezapomniane.

O to to. Własnych myśli nie słychać ;) I z drugiej strony - jak to nie-skręca

A model się szykuje petarda.

Skonczylem ukladac kalki na grzbiecie i skrzydlach, phantom wyglada jakby go muchy obsraly ;) Od jutra spod kadluba i drugie tyle kalek do polozenia.

g3xK8mQ.jpg

rADNdYs.jpg

Skonczylem ukladac kalki na grzbiecie i skrzydlach, phantom wyglada jakby go muchy obsraly ;) Od jutra spod kadluba i drugie tyle kalek do polozenia.

Obsługiwalibyście samoloty, to by Wam napisy eksploatacyjne nie przeszkadzały

Witam

Polozylem wreszcie wszystkie kalkomanie na spodzie, do polozenia zostaly juz tylko na metalikach, aktualnie zamaskowanych, ale to zrobie na koncu:

giZGb3E.jpg

lRWcuVj.jpg

Gora platowca dostala washa:

xBfiZtc.jpg

MVSTG6l.jpg

Zwashowany i zabezpieczony glossem statecznik pionowy, przygotowany do brudzenia:

ER95CEe.jpg

Tak samo pylony:

4MgoB6g.jpg

I uzbrojenie:

aHjnAr6.jpg

b2MTjmL.jpg

Rakiety zrobic na semigloss czy lepiej matt, jak sadzicie?

Skonczylem wash'a i polozylem kolejna warstwe glossa:

BAaxzJn.jpg

kUBsJuy.jpg

ZroTJzZ.jpg

Xex4muv.jpg

Wneki podwozia:

raH5T1G.jpg

Whv96jD.jpg

I golenie podwozia:

0HT4mN8.jpg

u5SJHAL.jpg

Oraz gotowe pylony:

ygHJd3y.jpg

Jutro chcialbym go troche wybrudzic wiec jakbyscie mieli jakies fotki uswinionych phantomow, niekoniecznie z Navy to poprosze o wrzutki ;)

C.D.N.

Niepotrzebnie pomalowałeś go błyszczącym przed brudzeniem, będzie Ci się wszystko zmywało i złaziło.

Do brudzenia to ja wolę mat, albo półmat, żeby zabrudzenia i weathering miały na czym się trzymać.

Solo, zawsze tak robie bo mam wieksza kontrole i zawsze moge latwo zetrzec jesli cos nie wyjdzie tak jak chcialem.

Dysze:

yxOv1YZ.jpg

nriTRdH.jpg

Fotele:

b1tF09D.jpg

I zaczynam brudzenie:

uGVNYQk.jpg

4Ek6eGt.jpg