Mikele Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Lubię tą sylwetkę Ja tez A jakie to robi wrażenie w locie. Dwa razy w locie podziwiałem i dwa razy mi się podobało ;) A jak wg was wyglada cieniowanie platowca? Zostawic tak jak jest, czy jeszcze popracowac nad tym? Pod kadłubem w okolicy luków silników i pod kadłubem i na spodzie skrzydeł czy zbiorników paliwa możesz jeszcze trochę pocieniować rozrzedzonymi żółcieniami i brązami - będzie świetna baza pod zacieki i brud w tych miejscach. Popatrz tylko w jakieś kwity gdzie dokładnie, żeby S-F nie wyszło. A zasadniczo malowanie ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 Witam Pocieniowalem na spodzie kadluba tak jak radzil Mikele, choc nie wiem czy o to dokladnie Mu chodzilo ;) Ciezko robic takie malowanie bez quick fixa na areo, musialem pozniej w nektorych miejscach zgasic bialym. Wyszlo jak widac, na zdjeciu jest podbity kontrast, na zywo jest mniej widoczne: Na gorze kadluba zrobilem ostatnie poprawki, min usunalem zbedna jak sie okazalo w tym egzemplazu antene, oraz polozylem warstwe glossa Gaia. Pierwszy raz uzylem tego lakieru i musze przyznac kladzie sie rewelacyjnie. Glowice AIM-9 sa przemalowane, na zdjeciu tylko ciemne wyszly ;) Wczoraj okalkowalem uzbrojenie: Pierwszy raz mialem problem z kalkami kartografu, dokladnie z zoltymi i brazowymi padami. Inne kalki elegancko ukladaly sie a te byly tak sztywne ze nie chcialy sie wogole owinac dookola rakiety i pekaly kiedy probowalem pedelkiem dociskac. Nastepnym razem pasy prysne aerografem. C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Całkiem zgrabnie Ci to idzie. Spód mi się nie podoba zbytnio, ale góra jest naprawdę fajna. Uzbrojenie też ładnie Ci wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 Kalki: Duze plachty fajnie sie uklada, ale jak popatrze na arkusz stencili, z ktorego prawie nic nie ubylo, to mi sie odechciewa :P Tydzien mi zejdzie na polozenie wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Para J-79 pokazała dobitnie gdzie ma ograniczenia emisji spalin i hałasu. Wrażenie niezapomniane. O to to. Własnych myśli nie słychać ;) I z drugiej strony - jak to nie-skręca A model się szykuje petarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 10 Maja 2016 Autor Share Napisano 10 Maja 2016 Skonczylem ukladac kalki na grzbiecie i skrzydlach, phantom wyglada jakby go muchy obsraly ;) Od jutra spod kadluba i drugie tyle kalek do polozenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Jakoś tak... nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Podobne skojarzenie. Dużo się tego zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 a nr paneli ispekcyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 10 Maja 2016 Autor Share Napisano 10 Maja 2016 Sa juz naklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Skonczylem ukladac kalki na grzbiecie i skrzydlach, phantom wyglada jakby go muchy obsraly ;) Od jutra spod kadluba i drugie tyle kalek do polozenia. Obsługiwalibyście samoloty, to by Wam napisy eksploatacyjne nie przeszkadzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Witam Polozylem wreszcie wszystkie kalkomanie na spodzie, do polozenia zostaly juz tylko na metalikach, aktualnie zamaskowanych, ale to zrobie na koncu: Gora platowca dostala washa: Zwashowany i zabezpieczony glossem statecznik pionowy, przygotowany do brudzenia: Tak samo pylony: I uzbrojenie: Rakiety zrobic na semigloss czy lepiej matt, jak sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 One w realu są błyszczące, więc ja bym zrobił semi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Skonczylem wash'a i polozylem kolejna warstwe glossa: Wneki podwozia: I golenie podwozia: Oraz gotowe pylony: Jutro chcialbym go troche wybrudzic wiec jakbyscie mieli jakies fotki uswinionych phantomow, niekoniecznie z Navy to poprosze o wrzutki ;) C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Niepotrzebnie pomalowałeś go błyszczącym przed brudzeniem, będzie Ci się wszystko zmywało i złaziło. Do brudzenia to ja wolę mat, albo półmat, żeby zabrudzenia i weathering miały na czym się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Solo, zawsze tak robie bo mam wieksza kontrole i zawsze moge latwo zetrzec jesli cos nie wyjdzie tak jak chcialem. Dysze: Fotele: I zaczynam brudzenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 19 Maja 2016 Autor Share Napisano 19 Maja 2016 Finito.... Galeria - http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=54193 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi