jonathan Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Nie ma problemu. Sam na początku się dziwiłem. Lecz jak tak pomyśleć to rozwiązanie logiczne. Ciekawe ile Rosjanie zestrzelili swoich bf-109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Ten model bardzo nie chce być ukończony. Dzisiaj zahaczyłem elementem tylnego koła o rękaw... Znowu wiertarka poszła w ruch: Miałem już ochotę nim gruchnąć o ziemię, ale się zebrałem w sobie, zacisnąłem zęby i jazda dalej. Trochę wyświniłem ten samolot... Ma być zjechany dość mocno. Stracił swój "kanarkowy" kolor. Niby już wszystko ok. Czas przykleić oszklenie. No i znowu nerw. Mój błąd przymierzałem "szkło" przed wszystkimi poprawkami. ;/ Trzeba będzie trochę poszachłować i kolorować z ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Wolny dzień więc i pobawić się trochę można. Galerii konkursowej nie będzie, ale uparłem się by skończyć ten cholerny model :P Pozostaje trochę kosmetyki i więcej brudzenia. Może dorobi się jakiejś podstawki z tytułem "masz szczęście że nie poleciałeś z 8 piętra". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowceSpecjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Jako że ostatnio rozgrzebałem już jednego ruska, postanowiłem zabrać się za kolejnego. Skoro człowiek ma się jakoś kształcić w rzemiośle modelarskim musi próbować różnych opcji. Wybór padł na firmę którą chyba naprawdę polubię. Po bardzo słabym SU-100 trafił się JAK-3 który dał mi sporo radochy przy sklejaniu (w sumie czeka go jeszcze kilka warstw farby i brudzenie by go skończyć). Tym oto modelem Zvezda poruszyła moje serce ;] Tak więc na tapetę trafia rosyjska maszyna Lavochkin LA-5FN przechwycona latem 1943 roku przez wojska niemieckie. Tak jak już wcześniej napisałem pod nóż idzie model Zvezda Kalki przygotował mi Adamsky - jeszcze raz dziękuje i polecam ;] Do samolotu dokupiłem jeszcze kilka drobiazgów. Blacharz ze mnie żaden, ale jak już pisałem na czymś uczyć się trzeba. Z pomocą przyszła mi jedna znana tu pewnie gierka ;] Barwy to zapewne RLM04 i RLM74 Zastanawia mnie tylko w jakim kolorem mogło być pomalowane wnętrze samolotu. Wszelkie uwagi jak zawsze mile widziane. bogaty tam jesteś :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Się gra, się ma ;] Mam nadzieję że w tym tygodniu skończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Się gra, się ma ;]Mam nadzieję że w tym tygodniu skończę :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Hans czeka już na poprawki malownicze i macik... No i na to aż chłopaki odpicują mu Lavochkina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 No to na tyle ile starczyło mi czasu i cierpliwości. Zdjęcia w galerii. Na nagrody nie liczę (bo i z czym do ludzi), ale cieszę się że ten mały skurwiel mnie nie pokonał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi