Piotr_P Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Witam. Skończyłem swój model ,którego dostać w "gotowej" firmie jest prawie nie możliwe. tylko jedna firma robi go w żywicy w tej skali. W takim razie postanowiłem go zrobić sam.Przeskalowałem plany do części zawieszenia PST i tak budowałem go od podstaw. Jedynie zawieszenie jest połączeniem dwóch elementów PST. Cała reszta już jest moja pracą. Jarzmo działa powstało z Milliputa,wieżyczki km i kierowcy są połączeniem Milliputa oraz rolek usztywniających od papieru do drukarek fiskalnych idealnie pasujących średnicą do przeskalowanych planów. Lufa to RB Model do Su-100. Gąsienice to odlewy gąsienic Italeri do IS-2. Malowanie standardowo LifeColor Soviet AFV 4B0 Green. niestety żona zabrała na delegację aparat więc tylko marna głupawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Moim zdaniem bardzo fajnie wyszło Gratuluję udanego wyzwania. PS Lubiłem ten pojazd w "Wocie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Nie powiedziałbym że to scratch - a to raczej dobrze. Ładnie ci wyszedł ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Bardzo podoba mi się tego typu budowa modeli - wyszedł Ci super, gratulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Kilka poprawionych zdjęć nowszym aparatem....KW-5 to moja ostatnia duma więc się chwalę oraz rodzina czołgów serii KW...Kw-2,KW-3, KW-220 oraz KW-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 No no, piękna kolekcja. Widzę że uparłeś się na serię KW we wszystkich odmianach. KW to mój ulubiony pojazd więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko pogratulować zapału i świetnych modeli. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2016 Dzięki. Do rodziny dołączy jeszcze KW-1E. Jest już gotowy tylko gąsienice muszę odlać. I jest jeszcze zamysł banalnej przeróbki KW -2 na wersję z działem 107mm. A także z wykorzystaniem podwozia KW działa Object 212....Może coś jeszcze. To bardzo duża rodzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Świetną rodzinkę KW zmajstrowałeś, i perspektywiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi