karambolis8 Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Działaj i próbuj, dużo tego schodzi, więc parę zł można zaoszczędzić, jak będzie dobre. Jedyna uwaga jak na razie. Leveling Thinner zupełnie nie reaguje z plastikiem. Aceton reaguje. Także do wymywania szpachli, czy malowania przez zanurzenie ta mieszanka się nie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Jeśli uda Ci się stworzyć w 100% to samo co LT, to może to mieć sens. Z drugiej strony: ile modeli robisz rocznie? Ja do niedawna zużywałem 2-3 pojemniki LT 400 ml, czyli wydawałem jakieś 130 zł? Oszczędność raczej symboliczna w skali roku, szczególnie gdy ktoś robi mniej modeli. Z drugiej strony - Leveling Thinner chyba jest bezpieczniejszym zmywaczem niż aceton, więc może to ma sens? Sam nie wiem. Gdybyś wynalazł Tool Cleanera po 10 zł za litr, to zamówiłbym od razu beczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Ja wiem, ale tak sobie publicznie myślałem na ile to jest przydatne dla mnie. Nigdy LT nie czyściłem aerka, nie wiem jak dobry to środek do takich rzeczy. Pomyśl o rozgryzieniu specyfikacji Tool Cleanera, to byłaby mała rewolucja, gdyby zamiennik można było zrobić sobie powiedzmy po 10 zł za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 No nic, walcz z tematem, zobaczymy co wyjdzie. Pytanie jeszcze o dostępność wszystkich składników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Żeby potem się nie okazało że mi o 6:00 z drzwiami wejdą, bo po monitoringu Allegro wyjdzie im że brudną bombę montuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Rozgryźć nie jest problem. Wystarczy mieć kogoś w laboratorium bądź kogoś, kto ma chromatograf (lub inną lepszą metodę), dajemy buteleczkę do analizy i po sprawie. Ja niestety nikogo takiego nie mam a sam komercyjnie za analizę nie zapłacę. Reszta to pikuś. Ja mogę mieć dostęp do laboratorium, ale nie mam/używam Tool Cleanera. Gdyby (Solo chyba najbardziej zainteresowany ;) ) ktoś mi podesłał próbkę do analizy - poproszę o jej zrobienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Dziękuję za chęci, ale tu chodzi nie tylko o rozgryzienie składu, ale jeszcze opracowanie składu zamiennika, tak jak to Atlis robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Ale żeby rozpracować zamiennik trzeba znać skład oryginału, czyż nie? Nie naciskam - chciałem pomóc, ale bez narzucania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Atlis, jeśli to Ci pomoże w opracowaniu, to naturalnie Milczącemu mogę podesłać próbkę Tool Cleanera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Możemy spróbować. Milczący, daj znać na PW co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Dowiem się jutro / najpóźniej w weekend ile potrzebują. Bedę pisał PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Ja, jak już wiesz, nic nie zdziałałem :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Gratulacje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2016 Pytania? Tak. Jaki jest ostateczny skład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Nie udało się jeszcze załatwić analizę (ale to nie znaczy, że nie będzie), mieszałem 5 głównych składników w stosunku 8:28:28:28:8. Jak rozumiem dokładny skład podasz nam tutaj. No i nie napisałeś jakie to są koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AJak Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Pytania? Wrażenia z użycia? "kultowy" zapach zachowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Nie wiem czy to się nie opłaca do czyszczenia aerografu - takie coś na pewno jest bezpieczne dla sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2016 A jak ze szpachlami Tamki i Dissolved putty? Tak samo się zmywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Smak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Raz czy dwa razy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Jakbyś wynalazł wersję pachnącą to by była rewelacja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Problem z kobietami w domu byłby rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi