Kuba Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Panowie, Szybkie pytanie - czy MiG 23 BN miał takie same wloty powietrza jak polski MF? W modelu Trumpetera (MF) 1:48 są zamienniki żywiczne, czy takie same powinienem użyć do BN'a? Zakładam, ze model współdzieli części i są te same problemy - prośba o info gdybym się mylił. dzieki, K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 Niedawno go kupiłem i kompletuję dodatki i korekty. Kilka z tych samolotów stoi w Kbely, będę miał okazję obejrzeć je dokładnie pod koniec maja a tymczasem nie wiem czy dokupować wloty czy nie. O poprawkach nic nie wiem - możesz coś przybliżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 No to dobre pytanie, musiałbym wiedzieć na czym polega problem i porównać z tym co mam w zestawie. Póki co nie znam tematu i nie bardzo wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Kuba, zobacz najpierw jakieś warsztaty 23-go i przemyśl czy warto kupować nowe wloty. Coś jak przez mgłę mi się kojarzy, że ze spasowaniem tych żywic może być równie wielka mordęga jak z przerabianiem oryginalnych (w plastikowych trzeba naciąć narożnik i wstawić klinik rozchylający). Ja w każdym razie rozeznawałem temat 2 lata temu i odpuściłem kupowanie żywic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 Ok już widzę. Ciekawe, czy mój model ma ten czy inny kadłub i nos. Zobaczę w domu. Faktycznie jest to widoczne - na Kbely jest cały nos tego samolotu eksponowany nisko z dobrym dostępem i zrobię sobie dokładne zdjęcia na wypadek odtwarzania detali po przemodelowaniu nosa. W każdym razie w świetle tematu nosa sprawa wlotów nieco blednie ps - ładnie jadą po Trumpeterze, "piss poor research and design"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 ps - ładnie jadą po Trumpeterze, "piss poor research and design"... Ta opinia jakoś specjalnie odosobniona nie jest. Ot chiński inżyniering w pigułce - szybko, dużo i byle jak ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 Potwierdzam - mam model z tym problemem z bryłą kadłuba w przedniej części. To faktycznie widać... Ale inna rzecz mnie zastanawia - spojrzałem od razu do drugiego pudełka z modelem MiG 23 MF i tam jest tak samo pochylona krawędź ramy osłony kabiny a jak widzę powinna tak samo być równoległa do osi kadłuba (wybaczcie jak wyrażam się nietechnicznie). Muszę zerknąć na dobre warsztaty MiG 23 jak ludzie to korygowali. Nie jestem miłosnikiem Trumpetera, wręcz unikam tych modeli bo przeważnie są po prostu byle jak opracowane i tu jest jak widzę znów to samo. Ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi