oltrans Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Klasa 5 - Dioramy Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Witam postanowiłem że spróbuje swoich sił w temacie dioramy. Diorama będzie przedstawiać kawałek parkingu w Polsce a na niej będzie stał daf xf 105 produkcji Awm w skali 1:87. Jelonek kiedyś już raz trafił na mój warsztat niestety wtedy nie miałem jeszcze doświadczenia w tej skali i wyszło barachło z niego stał jakiś rok na półce.Z czasem co raz bardziej chciało mi się rzygać jak na niego patrzyłem wreszcie przyszedł czas na niego i trafił do pudełka ze złomem.Ostatnio wyciągnołem go z pudła i postanowiłem wykorzystać.Na początku trochę go zmatowiłem a następnie wyciołem drzwi.Zastanawiam się jeszcze nad wycięciem klapy do schowka bocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Czerwca 2016 Super Moderator Share Napisano 5 Czerwca 2016 Rozpoczynasz z mocno rozpoczętym modelem - mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że ustaliliśmy, że dopuszczamy tylko w wyjątkowych sytuacjach takie konstrukcje. Termin oddania gotowej pracy mija z końcem lipca. pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Jak na parkingu bo tacho trzyma, to schowek otwieraj bambetli napchach stolik i butla gazowa co by szofer przy pustym stoliku nie siedział a to tez człowiek napić i zjeść musi. Ostatnio widuje coraz wiecej modeli w 1/87 ,czy one takie dobre sa same w sobie, Miałem styczność z Siku tylko, podobają mi sie wybór jaki jest ale takiego mikrusa brać pod skalpel, hardcore dla oczu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Jak na parkingu bo tacho trzyma, to schowek otwieraj bambetli napchach stolik i butla gazowa co by szofer przy pustym stoliku nie siedział a to tez człowiek napić i zjeść musi. Ostatnio widuje coraz wiecej modeli w 1/87 ,czy one takie dobre sa same w sobie, Miałem styczność z Siku tylko, podobają mi sie wybór jaki jest ale takiego mikrusa brać pod skalpel, hardcore dla oczu. Powodzenia Mam właśnie zamiar zrobić jakiś stolik,butlę i parę innych rzeczy. Jak dla mnie to modele w 1:87 nadają się do postawienia na półkę dopiero kiedy da się im klamoty w kabinie,wash oraz kilka detali na zewnątrz.W tedy modelik w tej skali ma niesamowity klimat. Ja również miałem styczność z siku ale model z herpy czy awm-u bije na głowę model z siku. Rozpoczynasz z mocno rozpoczętym modelem - mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że ustaliliśmy, że dopuszczamy tylko w wyjątkowych sytuacjach takie konstrukcje. Termin oddania gotowej pracy mija z końcem lipca. pozdrawiam Admin Nie za bardzo zgadzam się z tą opinią że model jest rozpoczęty.Ja uważam że jest to mocno surowa baza.Większość elementów ramy w ciągniku będę musiał dorobić bo były pozabierane na rzecz innych modeli. Poza tym dojdzie sporo detali tak jak w Man-ie tga oraz jakaś naczepa.No i muszę jeszcze zrobić podstawkę pod model. Ale nawet jak mam skrócony czas na wykonanie to i pewnie tak się wyrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 No pomysł mi się podoba bardzo, oglądam i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Bardzo dobre postanowienie. Popatrzę z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 11 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2016 Witam dziękuje za komentarze. Ostatnio po pomalowaniu złożyłem kabinę dafa do kupy.Aktualnie drzwi są już założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2016 Witam ostatnio trochę popracowałem nad dafem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi