Skocz do zawartości

Letnie zakazy ruchu dla ciężarówek-zamiast jechać stoję.

oltrans

Rekomendowane odpowiedzi

Klasa 5 - Dioramy

Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski

Witam postanowiłem że spróbuje swoich sił w temacie dioramy.

Diorama będzie przedstawiać kawałek parkingu w Polsce a na niej będzie stał daf xf 105 produkcji Awm w skali 1:87.

Jelonek kiedyś już raz trafił na mój warsztat niestety wtedy nie miałem jeszcze doświadczenia w tej skali i wyszło barachło z niego stał jakiś rok na półce.Z czasem co raz bardziej chciało mi się rzygać jak na niego patrzyłem wreszcie przyszedł czas na niego i trafił do pudełka ze złomem.Ostatnio wyciągnołem go z pudła i postanowiłem wykorzystać.Na początku trochę go zmatowiłem a następnie wyciołem drzwi.Zastanawiam się jeszcze nad wycięciem klapy do schowka bocznego.

SNB14580.JPG

SNB14581.JPG

• Super Moderator

Rozpoczynasz z mocno rozpoczętym modelem - mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że ustaliliśmy, że dopuszczamy tylko w wyjątkowych sytuacjach takie konstrukcje. Termin oddania gotowej pracy mija z końcem lipca.

pozdrawiam

Admin

Jak na parkingu bo tacho trzyma, to schowek otwieraj bambetli napchach stolik i butla gazowa co by szofer przy pustym stoliku nie siedział a to tez człowiek napić i zjeść musi. Ostatnio widuje coraz wiecej modeli w 1/87 ,czy one takie dobre sa same w sobie, Miałem styczność z Siku tylko, podobają mi sie wybór jaki jest ale takiego mikrusa brać pod skalpel, hardcore dla oczu.

Powodzenia

Jak na parkingu bo tacho trzyma, to schowek otwieraj bambetli napchach stolik i butla gazowa co by szofer przy pustym stoliku nie siedział a to tez człowiek napić i zjeść musi. Ostatnio widuje coraz wiecej modeli w 1/87 ,czy one takie dobre sa same w sobie, Miałem styczność z Siku tylko, podobają mi sie wybór jaki jest ale takiego mikrusa brać pod skalpel, hardcore dla oczu.

Powodzenia

Mam właśnie zamiar zrobić jakiś stolik,butlę i parę innych rzeczy.

Jak dla mnie to modele w 1:87 nadają się do postawienia na półkę dopiero kiedy da się im klamoty w kabinie,wash oraz kilka detali na zewnątrz.W tedy modelik w tej skali ma niesamowity klimat.

Ja również miałem styczność z siku ale model z herpy czy awm-u bije na głowę model z siku.

Rozpoczynasz z mocno rozpoczętym modelem - mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że ustaliliśmy, że dopuszczamy tylko w wyjątkowych sytuacjach takie konstrukcje. Termin oddania gotowej pracy mija z końcem lipca.

pozdrawiam

Admin

Nie za bardzo zgadzam się z tą opinią że model jest rozpoczęty.Ja uważam że jest to mocno surowa baza.Większość elementów ramy w ciągniku będę musiał dorobić bo były pozabierane na rzecz innych modeli.

Poza tym dojdzie sporo detali tak jak w Man-ie tga oraz jakaś naczepa.No i muszę jeszcze zrobić podstawkę pod model.

Ale nawet jak mam skrócony czas na wykonanie to i pewnie tak się wyrobię

• 2 weeks later...