Matthew Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Witam Szanowne Grono ponownie. Tym razem postanowiłem swoich sił spróbować w konkursie. Jest to dla mnie o tyle wyzwanie, że nigdy nie prowadziłem relacji z warsztatu, nigdy nie brałem udziału w żadnym konkursie i przez to doświadczenia praktycznie nie mam. Udział w konkursie traktuję jako zabawę i może możliwość do podwyższenia swego "experience" . A teraz do rzeczy. Startuję z tym oto modelem: Ponownie przepraszam za jakość zdjęć, ale były robione na szybkości a ponadto w tym też nie mam doświadczenia . Model będzie "prosto z pudła", no może później jakieś małe dodatki ale na razie ich nie przewiduję. Planuję malowanie to trzecie czyli: Germany 1945 i tu powstaje właśnie moje pierwsze pytanie. Czy zielony kolor nakładać aerkiem czy zrobić takie drastyczne przejście? Proszę o konsekwentne wpajanie mi do głowy lepszych rozwiązań i porad niż te moje, obecnie istniejące. Zapraszam do śledzenia wątku oraz komentarzy. Pozdrawiam, Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Też robiłem ten model i to trzecie malowanie. Nakładałem aerkiem, ale wpadłem na najgłupszy pomysł na świecie i te kropki ochry na zielonym to maskowałem, z nie malowałem na koniec małym pędzelkiem. No ale młody byłym i głupi. Maskowałem Blu-Tackiem - polecam. Pozwolę wbić się z fotką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 wiatam model mi się podoba i zapowiada sięciekawie będe śledził prace nad modelem Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Witam! Także przyłącze się do grona obserwatorów... gdyż uwielbiam tę konstrukcję. Jak widzę, model zakupiony w POLAMI :P Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2007 Jak widzę, model zakupiony w POLAMI :P Nooo a jak, nie mogłem się zdecydować, czy ten czy Hummel Coś tam robiłem, ale nie miałem za bardzo czasu. Porobiłem dziury w tylnej częsci wanny (tam gdzie trzeba ), oszlifowałem ją i przykleiłem w jedną całość: Jutro się zabiorę za robotę, a później fotki wrzucę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 No niemogę się doczekac dalszych efektów pracy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 Sluszny wybór - bardzo wdzięczna konstrukcja - dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2007 No to daje dalej. Mało ale zawsze coś, jeszcze dzisiaj dorobię co nie co. Przynajmniej postaram się wózki jezdne dorobić i z tyłu ten klocek drewna. A wolniej idzie bo to takie małe : A to postępy: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 Wkleiłeś już koła napinające na stało? Bo możesz mieć problemy z napięciem lub założeniem gąsienic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 ja jak kleiłem t-34 to odrazu na stało wklejiłem te koła i nie miałem żadnego problemu z gąsiennicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2007 Wieczorowy update, już moja cierpliwość dzisiejsza się skończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 No no, ładnie to wygląda. Tak obserwuję tą relacje po cichu i sam nabieram ochoty na małego Dragona. Mam na składziku E-100 w 1/72 i chyba go ruszę po świętach w ramach relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 no mam nadzieje że po świętach nabierze to kształtów Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 Też mam taką nadzieję Przedwigilijny update: Przy okazji: Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Co prawda dużo nie zrobiłś ale czekam na dalszą relację Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2007 Powodzenia Dzięki, przyda się Już nie mogłem więcej Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Lepiej robic model jak ma się na to ochote bo jak robi się to na siłę to nie wychodzi przynajmniej w moim przypadku tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Nie lepiej w takiej skali jest pomalować dodatki jeszcze w ramce... a na koniec przykleić. Oczywiście to tylko moja aluzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2007 To w końcu bym musiał 3/4 modelu w ramkach pomalować Ja tam wolę poprzyklejać a później się głowić CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2007 Witam, poklejony już do końca (wczoraj i dzisiaj pół dnia ), jutro tylko wykończe (te gdzie nie gdzie nieoszlifowane elementy) i zabiore się za malowanie. A oto świąteczny update: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 No no widze ze prace idą pełną parą a co do tych mniejszych elemętów czyli łopaty klczy itd. to sam je przyklejałeś czy już były przyklejone fabrycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2007 Sam je przyklejałem, a to to takie małe ja tam 1/72 robie dopiero 2 raz, moją normal scale jest 1/35 dlatego może mi się wydawać że to malutkie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Hmm duże to to nie jest przewarznie też składam pojazdy w skali 1/35 właśnie w konkursie wystartowałem z modelem w sklai 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Ciąg dalszy nastąpił. Najpierw go poszlifowałem do końca: Później umyłem w ludwiczku a na koniec pojechałem po całości czernią jako podkład: (sorry za ostrość ale i tak cały jest czarny ) Jutro dalsze postępy pokażę, ciąg bardziej dalszy nastąpi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 no no a aeografem malowałeś czy pędzlem bo ja to pędzlem wyszystko jade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi