alex2002 Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 aktualnie posiadam piwate tg-130, nigdy nie była dobra ale jakoś cię pomalowało ją te 10 modeli, ostatnio się z ją pogorszyło, bo zauważyłem że krzywo pryska mocno na lewo i w dół i skrzywiłem iglice. więc kupuje nowy aero i wybrałem sobie tg-180 z wykręcanymi zbiornikami, i chce poznać wasze opinie o tym aero, i jego precyzji wykonania. fajnie jakbyście dodali zdjęcia modeli pomalowanych nim link do areo http://allegro.pl/aerograf-ad-7790-0-3-i-0-2mm-adler-3-zbiorniki-i6238041457.html dziękuję za każdą odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Kolejna piwata o znikomej kontroli jakości. Problem z chińczykami jest taki, że oprócz bardzo miękkich metali, to duży jest rozrzut w jakości. Na allegro ktoś właśnie sprzedaje Harder & Steenbeck Ultra za 200zł. Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex2002 Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 tak myślałem ,ale tamte areo są używane co jest małym problemem ,ale nie ma dyszy 0,4 a ona kosztuje 150 zł i jakiegoś wiekszego zbiorniczka to 50 zł , mnie stać narazie na najlepszy aero, tylko szkoda mi kasy jestem gimbemi jeszcze mam motor na głowie i niedługo dysk twardy mi padnie w kompie więc jestem ograniczony, w sprawach finansowych . tak to jest jak się ma wiele hobby i 100 zł kieszonkowego na miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 To jeżeli szkoda Ci 200zł na aerograf który wytrzyma wiele lat, ale nie szkoda 150zł na zwykłego chińczyka, to tutaj nic kolego nie poradzę. Po pierwsze primo dysza 0,2mm Ci wystarczy. Sporo tutaj osób pracuje na tym aero z taką dyszą i nie ma problemu. Po drugie primo w zestawie masz duży zbiorniczek. Po trzecie primo jak chcesz dużą dyszę, to zakup sobie takową do aktualnego aerografu. Duża dysza to i tak co najwyżej do nakładania podkładu i lakierów a tutaj nie potrzeba precyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex2002 Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 To jeżeli szkoda Ci 200zł na aerograf który wytrzyma wiele lat, ale nie szkoda 150zł na zwykłego chińczyka, to tutaj nic kolego nie poradzę. Po pierwsze primo dysza 0,2mm Ci wystarczy. Sporo tutaj osób pracuje na tym aero z taką dyszą i nie ma problemu. Po drugie primo w zestawie masz duży zbiorniczek. Po trzecie primo jak chcesz dużą dyszę, to zakup sobie takową do aktualnego aerografu. Duża dysza to i tak co najwyżej do nakładania podkładu i lakierów a tutaj nie potrzeba precyzji. trafił pan tylko że kupie nowy najwyżej kupie zbiornik itp kiedy indziej dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Wiele osób wciąż chyba uważa, że dobre malowanie aerografem to położenie równej, jednolitej warstwy farby na całym modelu. No i stąd masz zapewne chętkę, żeby kupować aerograf z dużą dyszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex2002 Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Po co ja maluje czołgi w skali 1:35, i jak przyjdzie Ci malować t-35 dyszą 0.2 mm, to zajmie Ci to godziny, i gdzie niegdzie słabo to będzie wyglądało, a 0.3mm będzie do podkładu i do koloru bazowego. Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Nie działają Ci chyba na klawiaturze znaki interpunkcyjne. Masz tutaj parę, skopiuj sobie: ,.?:;- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex2002 Napisano 10 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2016 Nie działają Ci chyba na klawiaturze znaki interpunkcyjne. Masz tutaj parę, skopiuj sobie:,.?:;- Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi