KAMIL90 Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Witam! Po kilku miesiącach prac udało mi się skończyć model Panthery A Dragona w skali 1/35 jest to mój pierwszy model skończony od prawie roku . Do budowy wykorzystałem model Dragona Panther A late , zimmerit firmy Atak z małym wkładem własnym antena RB model , wieżyczka dowódcy od Panzer Artu zestaw Abera dedykowany do tego modelu oraz gąsienice Fruil model . Model malowany farbami Tamyia brudzony chemią Ak oraz Mig . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Fachowcem nie jestem, ale nie pasuje mi brudzenie. Jest według mnie niekonsekwentne - na 5 zdjęciu kadłub za brakującą płytą czysty jak z fabryki, a koła aż uginają się od błota. Tak samo fartuchy - tylko minimalnie zabrudzeń (chyba , że tylko na zdjęciach nie widać), a koła jak już wspomniałem umorusane. Ogólnie mi się podoba , nie mam zastrzeżeń do wykonania, a tylko do trochę scince fiction w brudzeniu - brak konsekwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Na błotnikach przydałoby się trochę błota - to prawda. Ale model sam w sobie bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Witaj! Widzę sporo dodatków, wiec przydało by się kilka zbliżeń na nie etc... Brudzenie kół ogólnie spoko, ale sam wytarłbym gąsienice przynajmniej na zębach. Szkoda też, że nie nie dodałeś cyferek na wieżę. Zastanawia mnie belka na tylnej płycie. Są na to jakieś kwity? szczerze powiedziawszy to chyba nie widziałem jeszcze zdjęcia z takim rozwiązaniem. Ogólnie to całość bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Model poza budzenie bardzo elegancki. Nad brudzeniem trzeba by jednak jeszcze popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 22 Czerwca 2016 Share Napisano 22 Czerwca 2016 Ten kolor minii jakiś taki różowy, poza tym elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 22 Czerwca 2016 Share Napisano 22 Czerwca 2016 Uklad jezdny upaćkany a kadlub w stosunku do niego jest za czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 24 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2016 Witam i dziękuje za pozytywny odbiór mojego modelu , Z brudzeniem to jak zawsze sporo przesadziłem niestety ale już przy kolejnym modelu będę starał się ograniczyć takie brudzenie do minimum . Niestety Panterka trafiła na okres mojego zastoju modelarskiego i podchodziłem do niej z dużymi przerwami bo byłem już bliski rzucenia modelarstwa i może dla tego wyszyły takie efekty z tym brudzeniem . Witaj! Widzę sporo dodatków, wiec przydało by się kilka zbliżeń na nie etc... Brudzenie kół ogólnie spoko, ale sam wytarłbym gąsienice przynajmniej na zębach. Szkoda też, że nie nie dodałeś cyferek na wieżę. Zastanawia mnie belka na tylnej płycie. Są na to jakieś kwity? szczerze powiedziawszy to chyba nie widziałem jeszcze zdjęcia z takim rozwiązaniem. Ogólnie to całość bardzo mi się podoba! Co do cyferek miał być to pojazd nr 800 z dywizji Wiking ale czekam jeszcze na zamówione kalkomanie , a co do belki to taka praktyka była stosowana na pojazdach z tej dywizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 Faktycznie jest. Szczerze mówiąc to zdjęcie jest mi znane, ale belki nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 znakomite podwozie. Słabe zdjęcia. To znaczy technicznie bardzo dobre ale nieciekawe ujęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi