klaymen Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Klasa 7 - Sci-Fi Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam wszystkich Przedmiotem mojej relacji konkursowej będzie pojazd przeciwlotniczy Kosmicznych Marines z uniwersum Warhammera 40k. Na początek regulaminowy in-box: Model jest wersją rozwojową popularnego transportera Rhino, co oznacza że do starego modelu dodano ramkę części . Można go wykonać w wersji Hunter czyli wyrzutnię rakiet lub Stalker czyli podwójne automatyczne działko przeciwlotnicze. Konfiguracje te mają tylko jedną wspólną część - bez problemu można wykonać obie i zmieniać sobie uzbrojenie. Na pierwszy ogień poszedł kadłub. Z dodatkowym opancerzeniem po bokach jest prawie taki sam na szerokość jak na długość : Ciąg dalszy jak szpachla z przodu wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 30 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2016 Niewielkie postępy - powstaje uzbrojenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 30 Czerwca 2016 Share Napisano 30 Czerwca 2016 Dałoby radę trochę większe zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 1 Lipca 2016 Autor Share Napisano 1 Lipca 2016 Zdjęcia powiększają się po kliknięciu Dalszy ciąg prac - model jest już gotowy do malowania, ale niestety bardziej przed pomalowaniem nie da się go za bardzo poskładać żeby pokazać jak wygląda. Na razie części przed malowaniem: i po podkładzie z preshadingiem: Teraz zostaje do wyschnięcia, a potem pierwsze kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 2 Lipca 2016 Share Napisano 2 Lipca 2016 Okn, teraz działa Kibicuje i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 2 Lipca 2016 Autor Share Napisano 2 Lipca 2016 Pierwszy kolor - żółty. W tym kolorze będą tylko szczegóły, całość będzie w dwóch odcieniach czerwonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 2 Lipca 2016 Share Napisano 2 Lipca 2016 Zlituj się i wklejaj duże zdjęcia, a nie miniatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 Ok, wstawiam większe. Doszedł drugi kolor, to co zostało będzie ciemnoczerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Fajne to kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 5 Lipca 2016 Autor Share Napisano 5 Lipca 2016 Dzięki Całość jest już pomalowana. Nakleiłem też kalkomanie - pojazd jest w malowaniu zakonu Blood Angels. Błyszczy się bo jest zabezpieczony sidoluxem do brudzenia farbą olejną, będzie malowany jeszcze bezbarwnym matem. Udało mi się już poskładać kawałek wyrzutni rakiet do pokazania, ale do malowania trzeba to będzie jeszcze rozmontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Fajno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Też planuję go skleić w przyszłości. Na drugi model konkursowy mam już inny pomysł (z tej samej serii/firmy) A tak poza tym to super ci to idzie! Kibicuję, bo też interesuje mnie Warhammer! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 6 Lipca 2016 Autor Share Napisano 6 Lipca 2016 Po ponad godzinie z farbą olejną przybrudzenia nareszcie są gotowe Na to pomalowałem bezbarwny mat, a potem zrobiłem obicia gąbką. Z warstwą farby części pasują do siebie na tyle ciasno że dało się je poskładać do pokazania - na razie w wersji z wyrzutnią. Zostały mi do pomalowania szczegóły, w wersji z działami jest jeszcze trochę rzeczy do pomalowania aerografem farbą metaliczną. A tak się prezentuje: KW-2 - jeżeli chcesz kleić modele z Warhammera 40K, to ostatnio pojawiło się kilka fajnych zestawów które wychodzą dużo taniej niż pojedyncze modele - seria "Start Collecting" i gry z dwoma samolotami. To jest coś jak gra w walkę powietrzną modelami (dokładnie nie wiem o co chodzi), ale w zestawie są dwa normalne modele które też wychodzą taniej niż normalnie. Na pewno zauważyli że sprzedaż im spada to obniżyli ceny . Często te modele można też znaleźć taniej na Allegro bo ktoś kupuje zestaw dla jednego a drugi sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 Zacny Stalker, ale pasowało by nieco pokreślić krawędzie, bo giną w tej czerwieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 Zacny Stalker, ale pasowało by nieco pokreślić krawędzie, bo giną w tej czerwieni To fakt.."Lajning"walnij kontrastowy mi będzie git!a poza tym widzę że kampania był ciężka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Szybko Ci to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 9 Lipca 2016 Autor Share Napisano 9 Lipca 2016 Nie wiem czy nie jest już za późno na rozjaśnianie krawędzi bo głównie na nich wyszły obicia farby, ale przetestuję na kawałku modelu i zobaczę czy warto robić na całym Tymczasem skończyłem już prawie wszystkie szczegóły - zostały do zrobienia jeszcze tylko gąsienice. A tak całość się prezentuje: Następna będzie już chyba galeria końcowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 11 Lipca 2016 Autor Share Napisano 11 Lipca 2016 Model już gotowy Zdjęcia w galerii, tu jedno na zachętę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Ładnie wyszło Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Gąski przetrzyj i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 ogniwa gąsek przy nachodzeniu na koła jakoś tak krzywo spasowane.. i film z kalek widoczny.. ale malowanie z delikatnym przejściem kolorów bardzo cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 No, te kalki z Games Workshop są straszne, nie dość że "drewniane" to jeszcze klej prawie na nich nie trzyma. Gąsienice są krzywo, ale chyba nie da się tego już poprawić ale spróbuję. A co do przetarcia chyba przesadziłem z pigmentem, bo są przetarte gunmetalem. Jak się uda to poprawić to wrzucę jeszcze zdjęcie poza konkursem, bo galeria jest już gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi