grzro Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Witam, mam aerograf, gdzie w zestawie są dysze 0.2, 0.3 i 0.5 razem z iglicami do każdej z nich. Jakiś czas temu chyba przez nieuwagę przemieszałem dysze i chyba wrzuciłem do nieprawidłowo oznaczonych pojemników. W jaki sposób mogę najlepiej sprawdzić, zmierzyć, jaka dysza ma jaki rozmiar i do której iglicy pasuje? Zakładałem dyszę i do każdej starałem się przymierzać iglicę ale dalej nie mam pewności, czy uda mi się prawidłowo dopasować. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzro Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. A te 3 iglice w zestawie są identyczne, czy każda się od siebie różni rozmiarem? Edytowane 3 Lipca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Mam aerograf, gdzie w zestawie są dysze 0.2, 0.3 i 0.5 razem z iglicami do każdej z nich. A te 3 dysze w zestawie są identyczne, czy każda się od siebie różni rozmiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzro Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 A te 3 dysze w zestawie są identyczne, czy każda się od siebie różni rozmiarem? przejęzyczenie już poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Dysze są inne i iglice inne. Najpierw trzeba sobie zadać pytanie zasadnicze: A po coś chłopie wykręcał. To najszybsza metoda do wyrzucenia pseudoiwaty. Zacznij od dyszy. Jeśli masz małe wiertła, to najprościej nimi sprawdzić średnicę. Jeśli nie masz to metodę bardzo dobrą podał Ci RAV. Jak oznaczysz dysze, to teraz tak zamieniaj iglice, by z każdej dyszy iglica wystawała mniej więcej tyle samo. Teraz proponuję założyć dyszę i iglicę 0,3. (Jeśli robisz skalę 1:72 i nie malujesz metalizerami to załóż 0,2). Pozostałe możesz wyrzucić i będziesz miał spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Nie wyrzucaj, chętnie przygarnę dyszę 0,5 bo moja gdzieś przepadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi