Prowler27 Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam w moim warsztacie z Folland Gnata T.1 małego poddźwiękowego komarka który w letnie dni wgryzał się w Pakistańczyków wysysając im krew i zostawiając mocno swędzące krosty dzięki czemu w Indiach zyskał sobie przydomek zabójców Sabre’ów. Niestety w tym warsztacie będzie o szkolnym komarku w służbie Angielskiej, ale również bardzo ciekawym. Na początku wszystko nieźle wyglądało. Pojawił się pierwszy babol. Jeden z moich foteli powstał bez jednego uszka. Na szczęście dorobienie ubytku nie było problemem. Chwilkę potem miałem całe wnętrze gotowe do malowania. Po paru godzinkach wszystko miałem już pomalowane. Następne w kolejce były wloty powietrza i wnęki podwozia pomalowane metalizerem Bilmodel. Niestety zapomniałem że malowanie tymi farbami plastiku Airfixa zawsze się kończy wyżartym plastikiem. Na szczęście nie będzie tego widać. Następnie skleiłem wszystko do kupy i zaszpachlowałem. Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Ladnie i szybko Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Fajny samolot Ładnie sobie poradziłeś z zegarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 Jeszcze tu nie zaglądałem ale podoba mi się Jakie to ma gabaryty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 11 Lipca 2016 Autor Share Napisano 11 Lipca 2016 Jak ostatnio byłem w domu i przymierzam go do spitfire w 1:48 to komar był troszkę mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Bardzo ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Witam Po tygodniu ciężkiego lenistwa udało mi się po szpachlować model wyszlifować i pomalować. Po szpachlowaniu pomalowałem model podkładem i białą farbą Tamiya. Następnie zamaskowałem białe fragmenty modelu i pomalowałem czerwonym X-7 Jeszcze muszę górę nosa pomalować na czarno i spód skrzydeł jasno szarą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 31 Lipca 2016 Autor Share Napisano 31 Lipca 2016 Witam Model już prawie na ukończeniu jeszcze została do zrobienia podstawka. Jak na razie cofnijmy się w czasie. Model po pomalowaniu dostał kalki i warstwę bezbarwnego. Następnie model zwashowałem i pomalowałem kilkoma warstwami bezbarwnego. Potem wyrównałem powierzchnie i wypolerowałem. Ostatecznie poprzyklejałem przeszkadzające mi wystające duperelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Fajnie ta maszyna wygląda w czerwieni. Nigdy nie lubiłem tego typu malowania, ale ten tutaj bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysiekrp Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Fajny model z tego komarka, mam do niego sentyment, pierwszy mój model który popełniłem przed wielu laty, kupiony przez Ojca w CSH 1/72 Matchbox , zainspirował mnie twój komarek żeby wrócić do tematu, teraz w jedynej słusznej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi