sdk_uk Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Hej wam chcialbym wam pokazac moj kolejny skonczony model a mianowicie 7tp od Mirage w 1/35. model jest wzbogacony o blaszki z firmy Aber i gasienice od Friul'a. samo klejenie nie bylo zle tylko sporo czasu pochlonely blachy oraz zrobienie gasienic trwalo w moim przypadku ponad 3 tyg... 108 ogniw na jedna strone. do malowania uzylem farb od Hataka do polskiego camo plus oleje i inne takie od Mig'a i Vallejo. Generalnie wiem ze powinienem dodac nity tu i tam ale po mimo prob nie przynioslo to rezultatu jak chcialem wiec dalem sobie spokuj. Generalnie jestem zadowolony z rezultatu. Napiszcie co sadzicie bo przymierzam sie do wersji z 1 wierza. Pozdrawiam I jeszcze z mlodszym bratem wz 34 I to by bylo na tyle. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 7 TP zawsze się fajnie ogląda. Mój czeka... No i nie mogę doczekać się na nowego Vickersa z Riich Model vel CAMs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriston Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Coś te friule dziwnie siadły miejscami i widać łączenie form na tłumiku, a tak to przyjemny model, ładnie zmalowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Dłubię takowego w 1:72. Przydało by się trochę tłumik podrdzewić. Ogólny efekt - fajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.pawlak.1980@wp.pl Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Goski fatalnie zrobione!!! Siudemka musi mieć je naciągnięte!!! w innym przypadku spadają....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Model ładny, ale kilka uwag: Tłumik do poprawy bo jest niechlujnie wykonany i szpeci ładny model, w który włożyłeś sporo pracy. Może się czepiam, ale malowanie miejscami dziwne tzn raz widac duży odkurz aero a miejscami- wieŻe, ostry rozdział barw kamuflazu tak jakby malowano dwiema technikami, maskowałeś tylko miesjscami? Ogólnie łądny model, czekam na wariant jw:) edit: "żółwiki" też niedoszlifowane, mniejsza o kształt zaproponowany przez producenta, były odlewane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdk_uk Posted August 25, 2016 Author Share Posted August 25, 2016 Witam i dzieki za opinie. Co do gasek to wyszly luzne moze troche za luzne ale taki byl plan. Jak bym chcial naciagniete zrobic to bym zalozyl gumowe ;). Co do wydechu to podszlifuje go troche a ze nie ma rdzy bo czolg ten dlugo na polu walki noe funkcjonowal i zardzewiec nie zdazyl. A co do techniki malowania to malowany byl bez jakich kolwiek masek odrecznie poprostu. pozdrawiam i dzieki raz jeszcze za uwagi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts