sdk_uk Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 Hej wam chcialbym wam pokazac moj kolejny skonczony model a mianowicie 7tp od Mirage w 1/35. model jest wzbogacony o blaszki z firmy Aber i gasienice od Friul'a. samo klejenie nie bylo zle tylko sporo czasu pochlonely blachy oraz zrobienie gasienic trwalo w moim przypadku ponad 3 tyg... 108 ogniw na jedna strone. do malowania uzylem farb od Hataka do polskiego camo plus oleje i inne takie od Mig'a i Vallejo. Generalnie wiem ze powinienem dodac nity tu i tam ale po mimo prob nie przynioslo to rezultatu jak chcialem wiec dalem sobie spokuj. Generalnie jestem zadowolony z rezultatu. Napiszcie co sadzicie bo przymierzam sie do wersji z 1 wierza. Pozdrawiam I jeszcze z mlodszym bratem wz 34 I to by bylo na tyle. Pozdrawiam Cytuj
cooper69 Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 7 TP zawsze się fajnie ogląda. Mój czeka... No i nie mogę doczekać się na nowego Vickersa z Riich Model vel CAMs. Cytuj
Kriston Napisano 18 Lipca 2016 Napisano 18 Lipca 2016 Coś te friule dziwnie siadły miejscami i widać łączenie form na tłumiku, a tak to przyjemny model, ładnie zmalowany. Cytuj
Michal_G Napisano 20 Lipca 2016 Napisano 20 Lipca 2016 Dłubię takowego w 1:72. Przydało by się trochę tłumik podrdzewić. Ogólny efekt - fajny. Cytuj
m.pawlak.1980@wp.pl Napisano 23 Sierpnia 2016 Napisano 23 Sierpnia 2016 Goski fatalnie zrobione!!! Siudemka musi mieć je naciągnięte!!! w innym przypadku spadają....... Cytuj
jerzype Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Model ładny, ale kilka uwag: Tłumik do poprawy bo jest niechlujnie wykonany i szpeci ładny model, w który włożyłeś sporo pracy. Może się czepiam, ale malowanie miejscami dziwne tzn raz widac duży odkurz aero a miejscami- wieŻe, ostry rozdział barw kamuflazu tak jakby malowano dwiema technikami, maskowałeś tylko miesjscami? Ogólnie łądny model, czekam na wariant jw:) edit: "żółwiki" też niedoszlifowane, mniejsza o kształt zaproponowany przez producenta, były odlewane Cytuj
sdk_uk Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Napisano 25 Sierpnia 2016 Witam i dzieki za opinie. Co do gasek to wyszly luzne moze troche za luzne ale taki byl plan. Jak bym chcial naciagniete zrobic to bym zalozyl gumowe ;). Co do wydechu to podszlifuje go troche a ze nie ma rdzy bo czolg ten dlugo na polu walki noe funkcjonowal i zardzewiec nie zdazyl. A co do techniki malowania to malowany byl bez jakich kolwiek masek odrecznie poprostu. pozdrawiam i dzieki raz jeszcze za uwagi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi